METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Lynch Mob - Oni Logan nélkül

Az ex-Dokken gitáros George Lynch csapata, a kalifornia-i Lynch Mob immár Oni Logan folytatja tovább. A nyári turné július 29-én indult, de már a Bonham-os Chaz West-tel az énekesi poszton. A banda egyik hivatalos közleménye rávilágít az esetre: "Oni cserben hagyta a zenekart és a rajongókat is. Két órával a gépünk felszállása előtt lépett ki, kilátástalan helyzetbe hozva minket, nem teljesítve a kötelezettségeit..."

A csapat idén tervezi felvenni a 2009-es visszatérő, Smoke And Mirrors című albumának folytatását, egyenlőre még ismeretlen énekessel. George Lynch júniuban adta ki Kill All Control című lemezét, valamint egy másik bandájával, a Soul Of We-vel is egy új albumot tervez.

Goatwhore a stúdióban!

A new orleans-i Goatwhore megkezdte a munkálatokat a florida-i Mana Recording Studiosban, a Hate Eternal-os Erik Rutan producerelésével (övé egyébként a stúdió is, aminek van egy szentpétervári állomása is). A lemez a Metal Blade égisze alatt jelenik meg, egyenlőre még ismeretlen a megjelenési dátum. A munkálatok a terv szerint haladnak, Erik pedig igyekszik kihozni a maximumot a fiúkból. A 2009-es, nagysikerű Carving Out The Eyes Of God albumuk utódjának felvételei befejezése után a csapat egyből turnéra indul az Exhumed, a Cephalic Carnage és a Havoc társaságában!

A stúdiót egyébként szeptemberben a Cannibal Corpse hajtja uralma alá.

Gojira - Jótékonykodás EP-vel!

A francia prog-groove/death-metal Gojira dobosa, Mario Duplantier ezt nyilatkozta az új EP-ről: "A zene már készen van, de egy vokalistára még várnunk kell. Meg szeretnénk jelentetni, amilyen gyorsan csak lehet, olyan augusztus, szeptember környékén. Amikor megkérsz valakit, hogy énekeljen a lemezeden, az egy kicsit macerás dolog. Ha csak Joe (Mario testvére, a csapat énekese) van rajta, az úgy ha sokkal nem is, de egyszerűbb... A zene már hat hónapja kész, de időegyeztetési problémák akadtak azokkal kapcsolatban, akiket meghívtunk az albumon való szereplésre. Minden számban más vokalista lesz; mindegyik nagyon különböző. Ez nem egy nagylemez, így úgy döntöttünk mókázunk kicsit. Az egyik szerzemény nagyon gyors, egy baromi lassú, egy másik pedig tiszta rock-os – tényleg nagyon másak." Az négyszámos EP a Sea Shepherd címet kapja, aminek teljes bevételét a szintén Sea Shepherd nevű bálnavadászat-ellenes szervezetnek ajánlják és szeptemberben jelenik meg. Mint ahogy Mario is mondta, minden számban más fog énekelni, ezzel kapcsolatban Max Cavalera (Cavalera Conspiracy, Soulfly, ex-Sepultura), Randy Blythe (Lamb Of God), Anders Fridén (In Flames), Fredrik Thordendal (Meshuggah), Devin Townsend (Strapping Young Lad) neve merül fel.

http://www.thrashhits.com/wpress/wp-content/uploads/2011/07/Gojira2011promophotobyGabrielleDuplantierThrashHits.jpg

Ezen kívül készülőben van az ötödik nagylemez is, amit októberre akarnak befejezni, 2012 elején pedig valózíűleg meg is jelenhet. "Egyelőre nem tudunk album-, vagy számcímekkel szolgálni, ugyanis ezekkel mindig csak később foglalkozunk."

Ha ez nem lenne elég, a csapat jelenleg egy zsírúj DVD-vel is foglalkozik, melynek címe The Way Of All Flesh From The Inside lesz. "Ez lesz a lezárása a 2008-as The Way Of All Flesh turnéjának. Három évig turnéztunk vele folyamatosan. Volt pár jó felvétel a fellépésekről és úgy gondoltuk, miért ne tegyük halhatatlanná őket. Most egy egyórás dokumentumfilmen is dolgozunk, amely az úton töltött három évünkről beszélünk. Szerintem ez egy szép zárása ennek az időszaknak...Talán csak egy buli kerül majd fel a kiadványra, pedig három-négy nagyon jó koncertünk is fel van véve. Viszont csak egyet választhatunk. Talán az a buli lesz, amikor egy kis Franciaország-i helyen léptünk fel... A hangulat fantasztikus volt, a rajongók meg teljesen megőrültek. Van egy fesztiválos fellépésünk is, de az teljesen más tészta. Lehet úgy döntünk, hogy minden helyszínről bevágunk néhány számot."

A csapat egyébként eddig is szívén viselte a bálnák sorsát, a 2005-ös From Mars To Sirius című korong borítóján is a Sea Shepherd átalakított logója szerepel, a lemezen pedig olyan dalok utalnak erre a témára, mint az Ocean Planet, vagy a Flying Whales.

Itt pedig egy vadonatúj dal Devin Townsend-del és Fredrik Thordendal-lal az EP-ről!(Interjúk forrása: heavymetal.hu)

Az új rovat!

Már korábban ígértem egy új rovatot. Most meg is kapjátok, a neve Párbaj! A lényege az, hogy egy eredeti és egy másik banda által véghez vitt feldolgozást mérünk össze, ti meg eldönthetitek, melyik a nyerő! Legelső alanyunk legyen mondjuk a méltán híres Hallowed Be Thy Name című Iron Maiden sláger!

A szám eredetijét a heavy-metal legenda Iron Maiden kézítette el még 1982-ben, és a harmadik, The Number Of The Beast című albumukon jelent meg.

2007-et írunk, mikor a mai idők egyik legismertebb metal csapata, a Machine Head a hatodik, The Blackening című lemezének bónuszaként megjelentette a feldolgozást. Íme!


Kattints a Továbbra, ha kíváncsi vagy, szerintem melyik a nyerő!
Tovább»

Hellyeah - Jön az új album!

A dallas-i Hellyeah nevű formációt nyugodtan nevezhetjük szupergroup-nak is: az ex-Pantera dobos Vinnie Paul püföli a bőröket, a Mudvayne-ből ismert Chad Gray énekel, a szintén Mudvayne-s Greg Tribett gitározik, valamint itt az ex-Damageplan-es basszista Bob Zilla és a Nothingface ex-gitárosa, Tom Maxwell is. Az új dalok felvételei a Vinnie otthonában berendezett stúdióban történik. A Twitteren ezt írták: „A zenével hétvégére készen is leszünk, a következő héten pedig folytatjuk a vokállal. Az eddigi legsúlyosabb anyagunk lesz ez! Hellyeah!” Vinnie arról beszélt, hogy mire számíthatunk: "Van pár szuper ötletünk. Úgy döntöttünk, hogy a következő lemezre besúlyosodunk kissé. Természetesen ettől még megtalálhatóak lesznek a tipikus Hellyeah stílusjegyek – egy kicsit veszünk a déli ízből, egy kicsit a rock and roll hangulatából, valamint egy nagy adaggal a metalból – amiket ha összerakunk, abból egyből valami Hellyeah szerű lesz.”


Mi folyik itt?

Hát szóval gonjaim akadtak a bloggal. Lehet, hogy beszoptam valami vírust, mert a blog szerint 275 (ennyi a büdös életbe nem lesz) hozzászólásom van, többek közt ilyen nevekkel: Lark, Millie, Gert stb. Valamint a tegnapi statisztikám is hirtelen 600 felé ugrott (látogatások). Valamit ilyen jól csinálok, vagy szívatnak? Jó lenne tudni. Aki tudna valami okosat mondani nekem ebben a témában, megköszönném.:)

Új Bury Your Dead klip!

A massachusetts-i Bury Your Dead hatodik albuma augusztus 2-án lát napvilágot Mosh & Roll címmel, a Mediaskare gondozásában. Most megtekintheted a Slaughterhouse Five című dalukra készült legújabb klipet!

Új Wolf klip!

Itt a svéd Wolf legújabb klipje, amit az áprilisban megjelent Legions Of Bastards albumon lévő Skull Crusher című dalra készítettek el. Ezen a lemezen mutatkozott be az új gitáros Simon Johansson szerepében.


Amúgy bocs a kevés posztért, de nem voltam itthon. Holnap délelőtt sem leszek, de valószínű, hogy előre legyártott posztokat teszek ki.

Metál-periódusos rendszer

Valamelyik pihentagyú ember elkészítette a periódusos rendszert átírva metal zenekarokkal. Mengyelejev forog a sírjában...:D Nagyobb felbontásért katt a képre!


Machine Head - Borító és a végleges tracklist

Mint ismeretes, az oakland-i Machine Head zeptember 27-én (amerikában 26-án) jelenteti meg hetedik, Unto The Locust című nagylemezét. A produceri feladatokat maga a banda frontembere, Robb Flyyn látta el, míg a keverést Colin Richardson (Slipknot, Sepultura) végezte. A felvételekre a Green Day oakland-i Jingletown Studios nevű stúdiójában került sor. Az albumot a Roadrunner adja ki. Ma pedig megosztották velünk a borítót is!

Dave McClain így fogalmazott az album megírásáról: "Nem volt egy meghatározott tervünk, amikor stúdióba vonultunk, de nem akartuk megírni a The Blackening második részét. Nem fogunk egy csomó 10 és 3 perces dalt írni, mi most vakon mentünk be. Élveztük a zenei szabadságot, ahogy az előző 3 lemeznél is, kezdve a Through The Ashes Of Empires-szel, hiszen nincsen semmilyen külső hatás, senki sem figyelget minket, hogy mit csinálunk." Arra a kérdésre, hogy miért pont a Locust című tételt választották ki első kislemezként, így válaszolt: "Azért választottuk a Locust-ot, mert ez ellentétes a máik anyaggal, az album közepén helyezkedik el. Ez a dal a sötét, valamint a gyors és brutális stílusunk között van. A Locust olyanná vált számunkra, mint 4 évvel ezelőtt a Halo: beleszerettünk a dalba, és amikor dönteni kellet, egyértelmű volt a választás."

A tracklist a következőképp alakul:

1. I Am Hell (Szonáta Drop C#-ben)
I. Sangre Sani
II. I Am Hell
III. Ashes to the Sky
2. Be Still and Know
3. Locust
4. This is the End
5. Darkness Within
6. Pearls Before the Swine
7. Who We Are
8. The Sentinel*
9. Witch Hunt*
10. Darkness Within (akusztikus)*
*Bónusz számok

A már említett Locust:


Korábbi írásaimat az albumról itt és itt találjátok.