METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Five Finger Death Punch - American Capitalist a címe

A los angelesi öttagú Five Finger Death Punch idén szeptemberben jelenteti meg harmadik lemezét American Capitalist címmel, a Prospect Park gondozásában. A producer Kevin Churko, aki az előző albumot is producerelte. A lemezen már az új basszer, Chris Kael (a képen jobb oldalt) fog szerepelni. Az első kislemez a korongról július 27-én fog megjelenni Under And Over It címmel, természetesen itt a Metalworld-ön is megosztom majd veletek.

A magyar származású Zoltán Báthory (a képen bal oldalt), a csapat zenei motorja így nyilatkozott az új albumról: "Nem fogom azt mondani, hogy a legsúlyosabb lemezt akartuk elkészíteni, mert ilyen célunk sosem volt, és sosem lesz. Az évek során megtaláltuk a helyünket, és nálunk minden az egyensúlyról szól. Szeretünk súlyosak is lenni, hiszen imádjuk a heavy metalt, de fontos az is, hogy legyenek fogós refrénjeink, dallamaink. Amikre vissza lehet emlékezni. A túlzásba vitt súlyosságnál mindig azt érzem, hogy valami hiányzik. Talán egy picit keményebb lesz ez a lemez, mint a War Is The Answer, de igazából ez nem is érdekes. Sosem akartam átesni a ló túloldalára."

Itt pedig az album címéről: "Megint kaptam egy tucatnyi emailt a lemezcím kapcsán. Igen, American Capitalist lesz a cím, és srácok, mi itt élünk, ez a 'törzsünk', mi is részei vagyunk ennek (megvédjük és harcolunk érte, ha szükséges), úgyhogy természetesen a lemez amerikai-párti, kapitalista-párti. Akárcsak a természetben, csak az erősek maradnak életben, de mindenkinek van esélye - rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele..."


Kattints a továbbra a kislemez borítójáért!
Tovább»

Machine Head - "Az új albumon van egy teljesen váratlan nóta"

Az oakland-i, nu-metalt is megjárt thrasher Machine Head szeptember 27-én új albumot jelentet meg Unto The Locust címmel. A lemez a Roadrunner Records-nál jelenik meg. Robb Flynn, a csapat frontembere pár új dolgot árult el a lemezről.

http://c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/130/l_4d889f9ce7aa4b89b7f4b74ae7a95d68.jpg

„Élőben mindig a thrashesebb dalokat várom, mert tudom, hogy ezek megőrjítik a közönséget. Az új albumon azonban van egy The Darkness Within című nóta, ami teljesen váratlan tőlünk, és talán erre vagyok a legbüszkébb. Olyan dal ez, ami alaposan fejbevágja majd az embereket, mert tényleg tudnak majd kapcsolódni hozzá. Nagyon sötét és nagyon jó, talán az egyik legerősebb téma, amit csak valaha is írtunk. Dave McClain hozta az alapjául szolgáló, kicsit Pink Floyd-szerű akusztikus riffet, ami nagyon megtetszett nekem, így aztán elkezdtem rajta jammelgetni. Épp az Őrült szív című filmet néztem, amiben felcsendült egy nóta, amit a fickó amolyan mély, szétcigizett hangon énekelt. Én meg játszogattam, véletlenszerűen dúdolgattam a szavakat, aztán arra gondoltam: ha valaha is felveszem ezt a nótát, előtte meg kell innom hozzá egy üveg vodkát, meg elfüstölni fél doboz cigit… Szövegötletem sem nagyon támadt hozzá. Aztán másnap reggel – ez még februárban történt – igen nagy esőkre, fagyra ébredtünk. Elvittem a fiamat, Wyattet az iskola-előkészítőhöz, aztán körbenéztem onnan, a kocsiból, és tényleg nyomorúságos volt minden: a hegyeken ott ült a köd, és ahol lakom, Virginia Hillsben, az összes tölgyfa haldoklik vagy halott egy vírustól. Úgy éreztem magam, mintha csak H.P. Lovecraft valamelyik versében lennék… Akkor azt mondtam, oké, lássuk, mi sül ki belőle, és nekiálltam a szövegnek az iPhone-omon. Már az első sor is szintén elég lovecraftesre sikeredett… Gyakorlatilag a teljes dalt megírtam ott helyben.”

A dal első kislemeze (még nem végleges hangzással) már elérhető:

A lemezt az oakland-i Jingletown Studios-ban (a Green Day stúdiója) vették fel, a producer maga Robb Flynn volt (Ő producerelte az előző két albumukat is), a keverést pedig Colin Richardson végezte. A tracklist jelenleg így néz ki:

1. I Am Hell
I: Sangre Sani (Blood Saint)
II: I Am Hell
III: Ashes To The Sky
2. Be Still And Know
3. Locust
4. This Is The End
5. The Darkness Within
6. Pearls For Swine
7. Who We Are

"Az új albumunk megosztja majd az embereket" - Chester Bennington

2000-ben, a nu-metal aranykorában bombaként robbant be a Chester Bennington által vezetett csapat, a Linkin Park. Kiadtak 2 nu-metal alapművet, majd mikor a nu-metal már egyértelműen halott volt, 2007-ben egy új albumot adtak ki, aki legtöbbünket megdöbbentett. Ha ez nem lett volna elég, tavaly szeptemberben, az A Thousand Suns című negyedik albumukkal jó nagyot rúgtak az old-school Linkin Park fanok seggébe. Szakított mindazzal, amiről a Linkin Park eddgi szólt. Egy modern kori korongot tettek le arra a bizonyos asztalra, amivel aztán új célközönséget céloztak meg. Elérte tetőfokát az LP népszerűsége, főleg a tinik körében, ugynakkor rengeteg régi fant vesztettek el ezzel.Csupa elektronika minden számban (apropó, az albumon 15 szám található, abból kb. 8 szám teljes értékű, azaz a többi mind átvezető, meg intró. Ez azért elszomorító...), gitárt elszórva hallhatunk pár dalban, a dobot pedig felváltotta a szintetizátor által kreált ritmus-féleség. Egy frappáns mondattal így lehetne jellemezni: "Nyomokban Linkin Park-ot tartalmaz." Az ocsmány borítóhoz pedig nem tudok mit hozzászólni:

Na de nem az albumot ocsárolni jöttünk ide, meg egyébként is, idővel azért megkedveltem egy-két számot az albumról (Waiting For The End, Wrectches And Kings, When They Come For Me), úgyhogy térjünk is át pár új infóra: Új album készül!

http://www3.pictures.gi.zimbio.com/Linkin+Park+Concert+Staples+Center+Vui0Y8_e3gRl.jpg

"Egy új lemezen dolgoztunk azutóbbi két hónapban. A zene remek, és jóval előrébb járunk, mint gondoltuk volna. Nem sok a zaj, de van egy csomó jó számunk. Valószínűleg nagyon eltérő reakciókat fog kapni, ami kedvemre van. Mint művész, hatást akarok kiváltani. Megtanultuk, hogyan írjunk komoly számokat, és komoly szöveget. Megtanultuk, hogyan viszonyuljunk a politikához, hithez, és más dolgokhoz. Ezek olyasmik, amik nagyon könnyen prédikációnak tűnhetnek, ami nem célunk. Meg kell tanulnod az emberekhez beszélni, nem pedig lyukat beszélni a hasukba." - mondta Chester Bennington

Az utóbbi album és elég megosztó lett, elképzelni sem tudom, mit tartogatnak még számunkra.
(A szám a Transformers 3: Dark Of The Moon zenéje. Ők készítették a többi zenét is a Tranforsmer számára: What I've Done - Tranformers 1, New Divide - Transformers 2)

Új Suicide Silence klip + pár infó az albumról!

A kaliforniai deatchore-szcéna másik úttörője, a Suicide Silence tegnap jelentette meg legújabb albumát, sorozatban a harmadikat, The Black Crown címmel. A korongot a Century Media adta ki. A felvételek a kaliforniai The Omen Room Studios-ban zajlottak Steve Evetts producer felügyelete alatt.

http://lamusicblog.com/wp-content/uploads/2011/03/Suicide-Silence.jpg

A standard korong 11 számot tartalmaz:

1. Slaves to Substance
2. O.C.D.
3. Human Violence
4. You Only Live Once
5. Fuck Everything
6. March to the Black Crown
7. Witness the Addiction (km. Jonathan Davis a Korn-ból)
8. Cross-Eyed Catastrophe
9. Smashed (km. Frank Mullen a Suffocation-ből)
10. The Only Thing That Sets Us Apart
11. Cancerous Skies

Emellett létezik egy iTunes kiadás egy Rob zombie feldolgozással, nevezetesen a Superbeast-tel, valamint van egy Century Media Exclusive Limited Edition is, ami egy új bónusz számot, Revival of Life című dalt tartalmazza.

Most megtekintheted az album legelső klipjét, amit a You Only Live Once című dalra készítettek:

A borítót pedig Ken Adams készítette:

http://3.bp.blogspot.com/-BT2yunG2uic/TdgyFZafbcI/AAAAAAAAFfo/Xxtnb3tzy9g/s1600/Suicide+Silence+-+The+Black+Crown+%25282011%2529.JPG

 

All Shall Perish

A kaliforniai deathcore All Shall Perish július 29-én (Amerikában 26-án) új lemezzel jelentkezik, számszerint a negyedikkel. A korongot a This Is Where It Ends névre keresztelték és a Nuclear Blast adja ki. Mike Tiner basszusgitáros szerint szívüket-lelküket adták ebbe a lemzebe.

http://shortscore.files.wordpress.com/2011/05/all-shall-perish.jpg

A korong standard verziója 12 dalt tartalmaz majd...

1. Divine Illusion
2. There Is Nothing Left
3. Procession of Ashes
4. A Pure Evil
5. Embrace the Curse
6. Spineless
7. The Past Will Haunt Us Both
8. Royalty Into Exile
9. My Retaliation
10. Rebirth
11. The Death Plague
12. In This Life of Pain

... viszont elérhető lesz majd egy Digipack kiadás is, rajta a Royality Into Exile spanyol verziójával, a Nobleza En Exilio-val, valamint beszerezheted a lemezt CD+DVD formátumban is a Hot Topic Edition részeként. Megvásárolható lesz egy iTunes Exclusive kiadás is, rajta a Nobleza En Exilio-val és a Surprise! You're Dead! című Faith No More feldolgozással.

A felvételek az oakland-i Castle Ultimate Studios-ban zajlottak Zack Ohren producer vezetésével.

Itt most meghallgathatsz egy összefoglalót, rajta az album dalainak kisebb részeivel:


Végül a borító:
http://m.blog.hu/cu/cursedaffection/image/222782_10150165252656344_8185331343_6906318_2325262_n.jpg

Eddig nem nagyon foglalkoztatott az All Shall Perish, de ezt az albumot meg fogom hallgatni, az biztos!

A nagy Sepultura kritika

A Kairos című tizenkettedik Sepultura album június 24-én jelent meg Európában, ma, július 12-én pedig Észak-Amerikában. Én megvártam inkább ezt a dátumot, ezért csak most írom a kritikát.

http://buszon.files.wordpress.com/2011/07/sepultura-kairos.jpg

Hát akkor vágjunk bele.

Megfogadtam, hogy már csak azért sem fogom emlegetni a régi Sepultura-t, de ezt most meg is szegtem sajnos...

Spectrum: Mindjárt thrash-riffel indít, később kapcsolódik hozzá a basszus, majd a dob, végül az ének. Szépen felvezeti az albumot. Nem a gyorsaság jellemzi a számot, hanem a középtempós döngölések. Én kezdésnek kicsit gyorsabb dalt választottam volna.

Kairos: A zámot már korábban is halhattuk, tehát igazából nem meglepetés. Középtempós riffek és gyors dobok vannak párosítva a verzében, a refrénre kicsit belassul. Végül kapunk egy jó kis szólót is, maj kezdődik a kedvenc részem: gitár és dob tempójának tökéletes párosítása döngöl minket a földbe! A végére negint belassul kicsit, de korrekt dal.

Relentless: Első hallásra a Refuse/Resist jutott az eszembe róla, de ez a felvetés gyorsan el is oszlott. Primitív gitár-riffek és intenzív dobolás a verzében, a refrénre már javul a helyzet a riffeket illetően. Megint kapunk pár jó szólót, asztán visszaköszönnek az előző számban hallot riffek kicsit átszerkesztett változatban.

2011: Különösebben nem kommentálom, ez csak egy kis átvezető.

Just One Fix (Ministry): Döngölés a javából! Ismerve az eredeti számot igazából nem sokat változtattak rajta.

Dialog: Apokaliptikus kezdőriffek, előre megteremtik a szám hangulatát, ami egyébként végigkíséri az egész számot. A verze elején kis szövegelések, majd bekeményítenek. Derrick kicsit dallamosabban énekel, mint szokott, a refrén is üt! Újabb szóló, aztán betonozós refrén.

Mask: Szintén már ismerős szám, tökéletes indítás, középtempós verze, erőteljes refrén, ez kell a népnek! 4 és fél perces tömény zúzás. Az egyik kedvenc számom egyébként az albumról!

1433: Szintén átvezető...

Seethe: Intenzív kezdés, gyors, thrash-es verze, ütős refrén, és máris itt egy szóló. Csak sajnos, hamar vége van, de gondolom ez ilyen gyors thrash-nóta akart lenni. Szerintem összejött!

Born Strong: Hát erről a számról nem tudok mit írni. Igazából korrekt a dal, de számomra nem elent semmit, elmegy mellettem, lehet még be kell, hogy érjen... A szóló viszont jó!

Embrace The Storm: Kezdésnek dallamos riffek, vizont a verze elég, hát... furcsa lett,a  refrénben meg folytatódik a kezdő riff, szóval valmiképp ellensúlyozza a verzét. Újabb szóló.

5772: Semmitmondó átvezetőhöz van szerencsénk ismét...

No One Will Stand: Elsöprő, gyors dal, már a kezdésnél is, gyors verze, gyors refrén, tökéletes thrash-riffek, nagyon jó az összkép. Kisebb szóló, majd folytatódik az őrület.

Structure Violence (Azzes): Érdekes szám, tök törzsi, meg indusztriális az egész. Üde színfolt így az album végéhez közeledve. A vége pedig egy egyperces levezető...

4648: ... ami összekapcsolódikk ezzel az outro-val. Bár semmi értelme.

DELUXE KIADÁS

Firestarter (Prodigy): Ez is egy feldolgozás, de nem is kell mondanom, sokkal jobb az eredetinél. Illik a Sepulturához maga a dal is, jól megoldották a feladatot!

Points Of No Return: Nagyon jó szám, simán felférne a lemezre! Érdekes, vinnyogtatós verze, ütős refrén, fasza szóló, mi kell még?

Összefoglalva: Számomra egy kicsit csalódás ez az album. Persze, a Sepulturától már ne várjunk világmegváltást, de voltak jobban összeszedett anyagaik ebből a "Derrick-korszakból", mint ez, gondolok itt az A-Lex-re. Nos ez az album eltörpül mellette véleményem szerint. Azon az albumon az átvezetők is egy-egy rövidebb számot értek, itt viszont értelmetlen semmi az, amit az átvezetőkben találunk. Kevés az igazán megragadó szám, mint az A-Lex-en a Moloko Mesto, What I Do vagy a We've Lost You, de igazából még folytathatnám a sort. Amelyik számok említést érdemelnek az albumon, azok sem lettek kiemelkedőek az előző anyagokhoz képest: Mask, Seethe, Kairos és kábé ennyi. Most mondhatnátok, hogy miért mindig az előzőekhez hasonlítgatok; ha ezt az egy albumot nézzük, mint egy egészet, akkor sem lesz kiemelkedő. Valahogy nem áll össze a kép. Ezt a problémát tökéletesen megoldották az egyik kedvencemen, az A-Lex-en. Szóval mindenképpen visszafejlődés ez az album, kicsit többet vártam.

Andreas Kisser hozta a megszokottabnál megszokottabb thras riffeket, de tudom, hogy ő többre is képes. Derrick is hozta a formáját, nem változott semmit. Jean Dolabella nagyon jól végigkalapálta az anyagot, őt megdícsérem. Paulo... hát ő meg nem sok vizet zavar, megint elbújt a semmibe. Vissza akartak kanyarodni a "Max-korszakba", részben (kis részben) sikerült, de jobban kellet volna erőlködni.

Szóval ez az album nálam épp, hogy közzepes.

Új Brutal Truth szám!

A New York-i grindcore Brutal Truth szeptember 27-én jelenteti meg hatodik stódióalbumát End Time címmel a Relapse gondozásában. Erről a korongról hallhattok egy dalt itt. A felvételek a New York-i Watchmen Studios-ban zajlottak, Doug White vezetésével. A keverést a Goatsound Studios-ban végezték Jason P.C.-vel. A masterelés a Visceral Sound-ba zajlott, Scott Hull-al.

http://www.metal-archives.com/images/6/0/6/606_photo.jpg

Kevin Sharp (énekes): „Az End Time szövegileg a világ környezeti változásaira, katasztrófáira reflektál majd és, hogy mi folyik látszólag. Egyértelmű változások ezek a világunkban, melyek apró jelek a megvilágosodás útján. A népességnövekedés környezeti problémákat hordoz magában.”

TH1RT3EN az új Megadeth korong neve!

Minden információt megosztottunk már veletek ebben a bejegyzésben, most viszont kiderült, hogy a 13-ik Megadeth albumot a TH1RT3EN (az angol thirteen szóból származik ami tizenhármat jelent) névre keresztelték. Dave Mustaine: "13 évesen kezdtem el gitározni, ez lesz a 13. albumunk és 13-án születtem. Amint kijelentettem, hogy TH1RT3EN lesz a lemez címe, egyszer csak mindenhol a 13-as számot kezdtem észrevenni. Annak idején sehol sem volt a szállodákban tizenharmadik emelet, de most már ismét van!”
A borítót John Lorenzi készíti, csakúgy, mint ahogy az előző két kiadványon tette.
A megjelenési dátum egyenlőre ismeretlen, de novemberben várható, a Roadrunner gondozásában!

Új Vader dal + pár infó az új lemezről

A lengyel death-metal legenda Vader idén jelenteti meg kilencedik stúdióalbumát, melyet  Welcome to the Morbid Reich névre kereszteltek. A korong augusztus 12-én jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában. A felvételek a lengelországi Bialystokban zajlottak a Hertz Studio-ban. A várhatóan 12 dalt tartalmazó lemez borítóját Zbigniew Bielak készítette el.

A Come And See My Sacrifice című új dalt most meghallgathatjátok.

Sebastian Bach - Infók az új albumról!

Az ex-Skid Row énekes, a kanadai Sebastian Bach (eredeti neve: Sebastian Philip Bierk) harmadik stúdióalbumának kiadására készül! A lemez borítóját (ami Richard Villa kezének munkáját dícséri) most itt megtekintheted:

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/soulflypremiere/bachkicking.jpg

Az album szeptember 27-én fog megjelenni a Frontier Records gondozásában, Kicking & Screaming címmel. A producer szerepét Bob Marlette tölti be. Az albumot trió felállásban készítik: Sebastain Bach énekel, valamint részt vesz Bobby "Wire" Jarzombek (Riot, Halford) mint dobos, valamint Nick Sterling, mint gitáros és basszista is.

Bach szerint az album "súlyos, érdekes, klasszikus hangzású, modern hangzású, teljesen rock'n'roll' anyag lesz..." Olyan lesz, mint ha a Skid Row első három korongját, valamint az előző Bach albumot, az Angel Down-t gyúrták volna össze.

Bónusz változata is kapahtó lesz az albumnak, lemaradt számokkal és mixekkel. Plusz egy bónusz DVD is dukál majd a koronghoz, amin egy profi minőségű koncertfelvétel lesz található. A következő héteken pedig klippremierek sora várható!

A tracklist a következő:

1. Kicking & Screaming
2. My Own Worst Enemy
3. Tunnel Vision (featuring John 5)
4. Dance On Your Grave
5. Caught In A Dream
6. As Long As I Got The Music
7. I'm Alive
8. Dirty Power
9. Live The Life
10. Dream Forever
11. One Good Reason
12. Lost In The Light
13. Wishin'
14. Jumpin' Off The Wagon (CD+DVD kiadás bónusz dala)
15. Ain't There Yet (iTunes bónusz dal)

Itt pedig egy új dal, a Tunnel Vision egy nem túl jó minőségű koncertfelvételen!