METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Machine Head: albumcím, közös turné Európában

Az 1992-ben alakult Oakland-i Machine Head hetedik stúdióalbuma, az Unto The Locust szeptember 27-én fog megjelenni. Demütáló albumuk, a Burn My Eyes 1994-ben jelent meg, "enyhén" Pantera beütéssel. Ezt vitték tovább a The More Thing Change-en (1997) is. Aztán 1999-ben a The Burning Red-en őket is elkapta a nu-metal hullám és egészen a Supercharger-ig (2001) nem is engedte őket. Ezután bevették a csapatba Phil Demmel gitárost, ami a banda talán legjobb döntése volt a karrierjük során. Mindenki üdvözölte őket, mikor 2003-ban megjelent a Through The Ashes Of Empires. Nem tértek vissza az első két album stílusához, helyette inkább megtalálták saját stílusukat. Ezt aztán tökéletesítették a The Backening-en (2007), ahol 6 perc átlaghoszúság alatt nem igen találhattál számokat. És most, 4 hosszú várakozás után itt az Unto The Locust. Kíváncsi vagyok!

Phil Demmel
Phil Demmel

Az új album keverését Colin Richardson fogja elvégezni. Tracklista egyenlőre még nem jelent meg.
Robb Flynn bontogatja a Locust szám jelentését:

"A Locust egy metafora. A sáskák rajokban repülnek, de az irányt nem képesek kontrollálni. Csak szállnak a széllel, majd földet érnek, masszív pusztítást okozva. Aztán tovább viszi őket a szél, téged meg ott hagynak ténykedésük minden következményével. Vannak olyan személyek, akik belépnek az életedbe és hasonló hatást fejtenek ki, ennek metaforája ez a dal. Zenei értelemben pedig egyfajta betetőzése mindannak, amit az utóbbi 17 évben csináltunk: erőteljes groove-ok, jellegzetes Machine Head harmóniák, zúzós gitárok és komor dallamok, de mindez egy új szinten. A The Blackeninghez képest ott van a  természetes fejlődés, de különbözik bármitől, amit azon a lemezen hallani lehetett. Amikor korábban bemutattunk egy-egy új dalt, rendszerint a leggyorsabb, legthrashesebb nótát választottuk, de ezúttal valami direkt súlyossággal akartunk előrukkolni."

Valószínűleg hasonló lesz az album felépítése a The Blackening-hez, hiszen az első, kislemezes szám is csaknem 8 perces. Robb így válaszolt:

"Úgy látszik, még mindig képtelenek vagyunk hat perc alá szorítani egy átkozott nótát (:DD). De a Machine Head nem a rádióknak vagy az MTV-nek írja a dalait. Ez nekünk szól. Azoknak a metalosoknak, akik hagyják, hogy a zene utazásra invitálja őket. Azoknak a metalosoknak, akiknek egyedül a zene számít, akiknek ez a megmentőjük. Azoknak a zenerajongóknak, akik a borító minden részletét tanulmányozni fogják, akik aztán a neten megkeresik a szöveget, megtanulnak minden egyes szót, és hagyják, hogy a zene egy időre kiszakítsa őket az elbaszott életükből. A zenemániákusoknak szól, akik néha csak be akarnak nyomni, léggitározni akarnak, meg torkuk szakadtából üvölteni, és kibaszott idiótaként moshpitté változtatni a nappalit, súlyos pusztítással... Mert épp egy ilyen ember írta magát a dalt is, és mi csakis az ilyen típusú emberekkel törődünk "

Az év egyik legnagyobb dobásaként európai turnét terveznek The Eighth Plague néven, nem is akármilyen vendégekkel: DevilDriver, Darkest Hour és Bring Me The Horizon!

Robb Flynn (Machine Head) így fogalmazott: "Kétségtelen, hogy idén ez lesz a legsúlyosabb turné, amit csak megnézhetsz! A legutóbbi turnés kanyar legnagyobb bulijainak java Európában, illetve Angliában volt, így mindaz, ami ettől az összeállítástól és ezektől a tömegektől várható, minket is durván felpörget! Új anyag, király helyszínek, gyilkos rajongók... Alig várjuk már!"

Dez Fafara (DevilDriver) így véleményezte: "Szeretjük a metal változatosságát felkínáló csomagos turnékat, és ez is ilyen lesz. Szeretnék személyesen is köszönetet mondani Robb Flynnek a meghívásért... Viszlát a kibaszott zúzdában!"

John Henry (Darkest Hour) is izgatott volt a turné kapcsán: "Annyira izgatottak vagyunk a turné miatt! Az európai arcok mindig is igazi puristák voltak, ami a metal zene és a hatalmas metal bulik iránti rajongásukat illeti, így nincs is megfelelőbb terület egy ilyen turné számára. Olyan városokba juthatunk majd el, ahol már egy évtizede nem jártunk, és lesz néhány egészen új helyszín is. A bandánk mindig is imádott új barátokat szerezni, más kultúrákat felfedezni, úgyhogy ez számunkra egyszerre megtiszteltetés és kivételes alkalom. Ha van lehetőséged arra, hogy elcsípd valamelyik állomást, ki ne hagyd, biztosan nem fogunk csalódást okozni!"

Oli Sykes (Bring Me The Horizon) eképpen nyilatkozott: "Rendesen izgatottak vagyunk a Machine Headdel közös dátumok miatt! Már a Bring Me elindulása előtt is hallgattuk őket, úgyhogy kisül az agyunk ettől a közös turnétól! Ezek lesznek az utolsó európai bulijaink, aztán jön egy pihenő és az új lemezünk elkészítése, úgyhogy beteg lesz a túra! Őszintén mondom, hogy alig várjuk."

A turné helyszínei és dátumai:

Nov. 02 - Oslo, Norvégia, Sentrum Scene
Nov. 03 - Stockholm, Svédország, Arenan
Nov. 05 - Tampere, Finnország, Sorsapuistosali
Nov. 06 - Helsinki, Finnország, The Circus
Nov. 08 - Fredriksberg, Dánia, KB Hallen
Nov. 09 - Hamburg, Németország, Grosse Freiheit 36
Nov. 10 - Dresden, Németország, Alter Schlachthof
Nov. 12 - Bécs, Ausztria, Gasometer
Nov. 13 - Milánó, Olaszország, Alcatraz
Nov. 17 - Liszabon, Portugália, Coliseum
Nov. 18 - Oporto, Portugália, Coliseum
Nov. 21 - Zürich, Svájc, Volkshaus
Nov. 23 - Párizs, Franciaország, Zenith
Nov. 24 - Neu-Isenburg, Németország, Hugenottenhalle
Nov. 25 - München, Németország, Kesselhaus
Nov. 26 - Ludwigsburg, Németország, Arena
Nov. 28 - Eindhoven, Hollandia, Klokgebouw
Nov. 29 - Brüsszel, Belgium, Vorst Nationaal
Nov. 30 - Oberhausen, Németország, Turbinenhalle
Dec. 03 - London, Egyesült Királyság, Wembley Arena
Dec. 04 - Birmingham, Egyesült Királyság, National Indoor Arena
Dec. 05 - Glasgow, Egyesült Királyság, Scottish Exhibition and Conference Centre (SECC)
Dec. 06 - Manchester, Egyesült Királyság, Central

Ne feledjétek! Szeptember 27!

( Egyes interjúk innen származnak: hammerworld.hu )

Ektomorf

A magyar Ektomorf zenekar 1994-ben indult Mezőkovácsházáról. Két testvér, Farkas Zoltán(gitár/ének) és Farkas Csaba (basszusgitár) alapították Ternován Csaba dobossal. '93-ban és '95-ben demóztak, majd 1996-ban egy tehetségkutatón nyert stúdióidővel felvették első albumukat Hangok címmel.

1998-ban jelent meg Ektomorf című lemezük, amelyet a vízválasztó, Kalyi Jag követett. Ezen az albumon, már jóval több roma motívum szerepelt, itt kezdték el hangozatni a származásukat. Emiatt sok támadás is érte őket, de többnyire pozitívan állt hozzá a média. Később egy 3 állomásos németországi miniturnén vehettek részt, ahol felfigyelt rájuk a Silverdust kiadó. 2002-ben már itt jelent meg az I Scream Up To The Sky (Felüvöltök az égbe) című lemezük. Ezután Németországba települtek, de nem álltak jól anyagilag. Később kiderült, hogy a menedzserük folyamatosan elsikkasztotta a fellépési díjak egy részét. Közben a Silverdust kiadó tönkrement, és Kovács László gitáros is végleg kiszállt. Utolsó próbálkozásként felhívtak egy embert a Nuclear Blast-nál, aki korábban ott járt az egyik koncertjükön és megdícsérte őket. A Destroy című album már itt jelent meg. Nemzetközileg is elismertek lettek és olyan nagy fesztiválokon léptek fel, mint a Wacken, Rock Im Parkvagy Rock Am Ring. 2005-ben jelent meg következő albumuk, az Instinct, ahol a roma motívumok már háttérbe kerültek, mégis az egyik legismertebb albumuk lett. Még ebben az évben kiadtak gy koncertlemezt Live And Raw címmel. A következő évben már meg is jelent az Outcast. Ezt tartják sokan a legjobb Ektomorf albumnak. Újra megjelentek a roma motívumok zenéjükben. Ezután jött a koncertek sorozata, Magyarországon is felléptek háromszor. 2008-ban az AFM kiadóhoz szerződtek, itt jelent meg a What Doesn't Kill Me... című albumuk. 2010-ben jött a The Gypsy Way című kislemez, majd a Redemption album, amin Danko Jones is vendégszerepelt.

Az első klippes nóta a Redemption-ről:

Relentless Reckless Forever infók

A Children Of Bodom hetedik teljes hosszúságú stúdió albuma a Spinefarm Records/Universal Music gondozásában jelent meg. A stúdiózást még tavaly augusztus 18-án kezdték a finnországi Petrax Studios-ban. A producer Matt Hyde (Slayer - God Hates Us All, Monster Magnet - Powertrip, God Says No) volt. Az album az alábbi dátumokon jelent meg:
- máricus 2: Japán
- máricus 4: Németország, Írország, Ausztria, Svájc, Lengyelország, Norvégia
- március 7: Egyesült Királyság, Új Zéland, Svédország, Magyarország, Franciaország, Ázsia (kivéve Japán)
- március 8: USA, Kanada, Spanyolország
- március 9: Finnország
- március 11: Ausztrália 
Alexi szerint a CoB legjobb albumát készítették el, bár mást nem is mondhatott volna. Nagyon keményen dolgoztak az albumon, volt hogy 6 hétig alig pihentek és aludtak. Matt Hyde is folyton piszkálta őket, de megérte. 
Az album számlistája:

1 Not My Funeral 4:55
2 Shovel Knockout 4:03
3 Roundtrip To Hell And Back 3:48
4 Pussyfoot Miss Suicide 4:10
5 Relentless Reckless Forever 4:42
6 Ungly 4:13
7 Cry Of The Nihilist 3:31
8 Was It Worth It? 4:06
9 Northpole Throwdown 2:55
Super Deluxe Edition bónusz számok
10 Party All The Time (Eddie Murphy) 3:00
Japán kiadás bónusz számok
10 Party All The Time 3:00
11 Angels Don't Kill (Bloodstock élő) 5:43
12 Every Time I Die (Bloodstock élő) 5:11
iTunes US bónusz számok
10 Angels Don't Kill (Bloodstock élő) 5:43
11 Every Time I Die (Bloodstock élő) 5:11

Az eredeti kiadás hossza: 36:19
Stílusát nem erőltetném, sok stílusból tevődik össze. De ha erőltetném, akkor göteborgi death metal.

Alexi a Was It Wort It?-ról:
"A Was It Wort It? egy party-szám, nem a tipikus Bodom hangzás, de ez az egyik kedvencem és súlyos mint a pokol."
Alexi a Pussyfoot Miss Suicide-ról:
"Elegem van a hülye csitrikből, akik figyelmeztetni próblnak mindenkit, hogy "Oh, kibaszottul szomorú vagyok és fel fogom vágni az ereimet egy sajtreszelővel." Ez kibaszottul unalmas. "Csak csináljad, úgysem fogod megcsinálni, tök mindegy." Elég durva, de ez csak kibaszott fekete humor."

A Was It Worth It?-ból klipp is készült. A dal Január 13-tól elérhető, az Ugly pedig február 4-től.

Az albumot készítették:
- Alexi Laiho (gitár, ének)
- Roope Latvala (gitár, háttérvokál)
- Henkka Seppälä (basszusgitár, háttérvokál)
- Janne Wirman (billentyűs, szintetizátor)
- Jaska Raatikainen (dob)
- Matt Hyde (producer)

Machine Head


Jóreggelt!:D Ma a Machine Head-et fogom bemutatni, az egyik kedvencemet!
A Machine Head-et egy ex-Vio-lence tag, Robb Flynn énekes-gitáros, Adam Duce-basszista és Logan Mader-gitáros alapította 1992-ben, a dobok mögé pedig Tony Costanza-t ültették. A 90-es évek elején, amikor a trash-metal haldoklott, akkor a Sepultura, a Pantera és a Machine Head közösen próbálta feltámasztani a stílust. Leginkább trash-, groove-metalt játszanak, de a Burning Red és a Supercharger albumokon erősen érezhető volt a nu-metal hulláma. Debütáló albumuk, a Burn My Eyes a Roadrunner Records történetének legnagyobb számban eladott debütáló-albuma lett. A második albumukon, a The More Things Change-n már Dave McClain dobolt Chris Kontos, az előző dobos helyett. Az 1997-es Ozzfesten pedig kirúgták Logan Mader gitárost, a drogproblémái miatt. A turnét Ahrue Luster-rel fejezték be. A következő albumok, a Burning Red és a Supercharger(kedvenc albumom tőlük.:D) a már említett nu-metal stílusban íródott. Ennek érdekében előző producerüket, Colin Ricardson-t is lecserélték, helyére a legismertebb nu-metal producer, Ross Robinson érkezett. A rajongók vegyes érzelmekkel fogadták ezeket az albumokat. Közben a Machine Head válságba került 2001-ben, a supercharger kiadásának évében. Kirúgták Ahrue Luster-t, aki a latino Ill Nino-ban zenélt tovább. Helyére a szintén Vio-lence bandából érkező Phil Demmel vette át. A következő album, a Through The Ashes of Empires először csak Európában jelent meg, aztán Amerikában is. Az album producere maga Robb Flynn lett. Következő album a The Blackening, amely az együttes legjobb pozícióját érte el a Billboard eladási listáján. Az Aesthetics of Hate című dalt pedig Grammy-re ítélték a Best Metal Performance kategóriában. Azóta a Machine Head folyamatosan koncertezik, ezért következő albumuk legkorábban 2011-re várható. Reméljük, hogy az is az előző sikerekhez hasonlóan ütős album lesz.:D

Tagok


Robb Flynn (Ének, Gitár 1992 óta)


Phil Demmel (Gitár 2001-től)


Dave McClain (Dob 1995 óta)


Adam Duce (Basszusgitár 1992 óta)

Korábbi Tagok

Chris Kontos (Dob 1994-től 1995-ig)
Tony Costanza (Dob 1992-től 1994-ig)
Walter Ryan (Dob 1995)
Logan Mader (Gitár 1992-től 1997-ig)
Ahrue Luster (1997-től 2001-ig)

Diszkográfia

Burn My Eyes (1994)
The More Things Change... (1997)
The Burning Red (1999)
Supercharger (2001)
Hellalive (Koncertalbum 2003)
Through The Ashes Of Empires (2004)
Elegies (Koncertfilm 2005)
The Blackening (2007)


(forrás: Wikipedia, Google, agyam.:D) 

Slayer

http://www.rockandroll.com.mx/blog/wp-content/uploads/2008/10/slayer_logo1.jpg

éppen Slayer dübörög most is a gépemen, úgyhogy pont aktuális lesz ez a téma.:D a Slayert 1981-ben alapította Kerry King, Dave Lombardo, Jeff Hanneman és Tom Araya. a 80-as évek "Nagy Trash Négyes"-ébe tartozott a Mettallicával, az Anthraxszal és a Megadethszel együtt. a Slayert a stílus egyik legnyagyobbjaként emlegetik, nem hiába. rengeteg eladott lemezük és hatalmsa rajongótáboruk van, ám pénzügyileg nem értek el akkora sikereket, mint a Metallica, ám ez őket nem is érdekelte. közel 30 éves fennállásuk óta sosem kerülték el őket a botrányok. gyakran vádolták őket nácizmussal, persze mindig volt magyarázat. kicsit furcsa is lenne, hiszen Tom Araya chilei, Dave Lombardo pedig kubai. sok számuk szólt botrányokat kiváltó dolgokról, például híres náci vezetőkről. Jeff Hanneman-t is gyakran lehetett látni a 80-as években horogkeresztes kitűzőkkel, de nem azért, mert neonáci nézetei lettek volna, hanem azért, mert megszállotja volt a II. Világháborús dolgoknak, hiszen édesapja az európai fronton harcolt. érdekeség, hogy a 30 éves fennállásuk óta minden alapítótag együtt zenél, bár Dave Lombardo kiszállt a zenekarból párszor, de vissza is tért mindig. így újra a klasszikus felállás zenél ma is. máig körülbelül 10 stúdió albumot adtak ki (az feldolgozások és EP-k nélkül). a listás helyezéseket nézve a Christ Illusion lett a legsikeresebb Slayer album. de a 80-as években hatalmas sikert aratott a Reign In Blood is. az új évezredben pedig a God Hates Us All aratott nagyobb sikereket, ugyanis a zenekart először jelölték Grammy-re, nem mellesleg pedig különös , hogy az album 2001. szeptember 11-én jelent meg, a nevezetes terrortámadás napján.

Tagok

http://headbanger.wplanet.hu/be/htdocs/updir/slayer_tom%20araya1.jpgTom Araya (Baszusgitáros, énekes 1981-től)

http://userserve-ak.last.fm/serve/_/43797757/Jeff+Hanneman+61rqX88NPmL_SL600_.jpg
Jeff Hanneman (Gitáros 1981-től)

http://i214.photobucket.com/albums/cc164/johnnyb0y_2007/Kerry-King-II.jpg
Kerry King (Gitáros 1981-től)

http://www.moderndrummer.com/rsrc/updates/0906_DaveLombardo1.jpg
Dave Lombardo (Dobos 1981-től 1986-ig, 1987-től 1992-ig, 2001-től)

 

itt most nem csak a stúdió albumokat írom le, hanem az EP-ket, a koncert albumokat és egyéb kiadványokat is.

how No Mercy (1983)
Live Undead (1984, koncert album)
Haunting The Capel (1984, EP)
Hell Awaits (1985)
Reign In Blood (1986)
South Of Heaven (1988)
Seasons In The Abyss (1990)
Decade Of Aggression (1991, dupla koncert album)
Divide Intervention (1994)
Undisputed Attitude (1996, tribute-album)
Diabolus In Musica (1998)
God Hates Us All (2001)
Soundtrack To The Apocalypse (2003, válogatás album)
Eternal Pyre (2006, EP)
Christ Illusion (2006)
World Painted Blood (2009)

forrás: wikipédia és a fejem

http://zeitan.blogsome.com/images/uvSepulturaStarLogo.png

mai alanyunk a Sepultura. a Sepultura egy Brazil death-, trash-, groove metal banda. a bandát a Belo Horizonte nevű helyen 1983-ban alapította a 2 testvér, Max és Igor Cavalera, mikor még 14-15 évesek voltak. a sepultura portugál szó, jelentése az angol grave, azaz sírhely. első felállásukban Max énekelt, Igor dobolt,  majd csatlakozott hozzájuk a basszer Paulo Jr. valamint Jairo Guedz, aki gitározott. a Sepultura talán az egyetlen banda, akik Brazíliából indulva világszerte hírnévre tettek szert. a Roadrunner Records-hoz készültek leszerződni, ezért nekiálltak Beneath the Remains nevű albumuk munkálatainak. munkájukban Scott Burns, a híres death-metal producer is segítségükre volt. többek között ő foglalkozott a Death, a death metal ősatyjának is nevezhető banda első 2 kiadványával is. 
a Sepu éppen a Monsters of Rock fesztiválon való fellépésére készült, amikor pár órával a koncert előtt Max Cavalera fogadott fia autóbalesetben elhunyt. Maxék azonnal repülőre szállnak és hazautaznak. a temetés után tovább folytatódott a turné. aztán újabb fordulópont: a banda több tagja is úgy döntött, hogy nem hosszabbítják meg menedzserük szerződését. a menedzserük Gloria Bujnowskit volt, akik egyébként Max Cavalera felesége. mivel a banda tagjai nem jutottak közös nevezőre, Max, valamint Gloria, a menedzser elhagyták az együttest. a többiek úgy döntöttek, hogy így is folytatják.

az újjáalakult Sepultura tagjai:

http://m.blog.hu/b-/b-oldal/image/DerrickGreenPromo.jpgDerrick Green (Énekes, 1996-tól)

http://klub.posluh.hr/metal/sepult/paolo.jpg
Paulo Xisto Jr. (Basszusgitáros, 1983-tól)

http://www.headbanger.hu/be/htdocs/updir/sepultura_andreas_kisser2_osm.jpg
Andreas Kisser (Gitáros, 1986-tól)

http://farm4.static.flickr.com/3053/3002876628_f26216ce88.jpg?v=0
Jean Dolabella (Dobos, 2006-tól)

korábbi tagok:

http://www.fourteeng.net/max02.jpg
Max Cavalera (Énekes/Gitáros, 1983-tól 1996-ig)

http://www.sepultura1.cz/images/exclenove-jairoguedz.jpg
Jairo Guedz (Gitáros, 1983-tól 1986-ig)

http://userserve-ak.last.fm/serve/_/36810137/Igor+Cavalera.jpg
Igor Cavalera (Dobos, 1983-tól 2006-ig)

Diszkográfia
a Sepultura diszkográfiát kér korszakra bonthatjuk. az egyik a Max-korszak, amikor még Max Cavalera volt az énekes, a másik pedig a Derrick-korszak, amikor Derrick Green az énekes.

Albumok
Max- Korszak:

Bestial Devastation (1985)
Morbid Visions (1986)
Schizophrenia (1987)
Beneath the Remains (1989)
Arise (1991)
Chaos A.D. (1993)
Roots (1996)
Under a Pale Grey Sky (1996)

Derrick-korszak:

Against (1998)
Nation (2000)
Roorback (2003)
Revolusongs EP (2003)
Live in Sao Paulo CD/DVD (2005)
Dante XXI (2006)
A-Lex (2009)

az együttesből kiváló Max Cavalera és megalapította a Soulfly-t. mostanában ebben a bandában nyomul. újabban pedig egy másik projekten, a Cavalera Concpiracy-n dolgozik testvérével Igorral, melynek első albuma, az Inflikted már megjelent!

forrás: Wikipédia és az agyam.:'D

 


Jóreggelt!

ezt a posztot estére szántam volna, csak nem tudtam befejezni. >_< de most megkapjátok:

http://4.bp.blogspot.com/_AdQCqPdD2wc/R2MQ51E7EDI/AAAAAAAAAII/VMU_D9PAkZU/S660/Slipknot_logo+este.jpg

igen, a SlipKnoT. biztosan sokan hallottak már róla, akik jártasak ebben a műfajban. az Egyesült Államokban az iowai Des Moines-ben alakultak meg, 1996-ban(hallottam már '94-ről is).  leginkább a nu-metal bandák közés soroljuk, de sok féle műfajban alkot. gyakran találunk lágyabb számokat, ami inkább rock és hardrock, ám vannak igazán kemények is, death metal, alternative metal. vannnak sima heavy metal számaik is, de gyakran halljuk Corey-t "rappelni" is. ez inkább rap metal. ennek kitűnő példája a SlipKnoT albumon található Only One (a nem hivatalos, Mate.Feed.Kill. Repeat albumon is található, Anders Colsefini előadásában.). sokak számára furcsa lehet, hogy a SlipKnoT 9 tagú. ugyanis a klasszikus felállás, az egy énekes, egy gitáros, egy basszista és egy dobos. ám a metal világában máshogy van.

Énekes: Corey Taylor #8 http://www.islandcrisis.net/wp-content/uploads/2009/11/coreytaylormask.jpg

Gitár: Mick Thompson #7

http://www.guitar.co.uk/documents/1613/1613.jpg


Perkás*/háttérvokál: Shawn 'Clown' Crahan #6

http://www.exposay.com/celebrity-photos/slipknot-slipknots-corey-taylor-and-shawn-crahan-visit-muchondemand-at-muchmusic-headquarters-h5mS6q.jpg

Sampler: Craig Jones #5 (régebben gitáron játszott)

http://images.halloweencostumeideas.com/slipknot-133-mask.jpg

Gitár: Jim/James Root #4

http://mixonline.com/photogallery/slipknot/v_slipknot_jim_root.jpg


Perkás/Háttérvokál: Chris Fehn #3

http://static.gigwise.com/gallery/2008041_chris-slipknot1.jpg

Basszusgitár: Paul Gray #2 (Rest In Peace)

click to zoom

Dobok: Joey Jordison #1

http://images1.fanpop.com/images/photos/2600000/Joey-Jordison-slipknot-2652912-493-640.jpg


Dj: Sid Wilson #0

http://www.blogcdn.com/www.spinner.com/media/2008/07/slipknot-sid-wilson-200-071508.jpg

Amint látjátok, a SlipKnoT tagjai 0-8-ig választottak maguknak egy számot. ezeket a számokat előszeretettel viselik koncertekkor overáljulon, Mick Thompson pedig giárja nyakán is.

kedvenc bandám a SlipKnoT ugyanis egy személyes történetem is fűződik hozzá. nevezetesen, ők szerettették meg velem a metalt, és ez volt az első metal banda amit komolyabban hallgatni kezdtem (kivétel talán az, hogy 8-9 évesen találtam egy Linkin cd-t itthon és elkezdtem hallgatni). az egyik legjobb barátom linkelte nekem azt a számot, amit egy életre megjegyeztem: a Surfacing. ez volt az első szám, amit tőlük hallottam. és ideirom azt a barátom nevét, mert hátha olvassa és megsértődik.xd tehát: Orsós Máté alias bárány alias Uri Geller.:'D

ez a banda tényleg ad a megjelenésre. maszkokat és overálokat viselnek, melyek minden album után megújulnak. a színpadi megjelenésükért többször vádolták őket nácizmussal és sátánizmussal. ezt az oldalukat leginkább az Iowa albumban mutatták meg. ők nem csak zenét alkotnak, a SlipKnoT rajongók, azaz a maggotok (Joey Jordison találta ki) már-már egy azonos életérzést követnek.

Diszkográfia

Albumok

Mate.Feed.Kill.Repeat (1996)
Slipknot (1999)
Iowa (2001)
Voliminal 3: The Subliminal Verses (2004)
All Hope Is Gone (2008)

Egyéb kiadványok

Disasterpieces DVD/VHS (2002)
Behind The Mask Unauthorized DVD/VHS (2002)
Welcome To Our Neighborhood DVD/VHS (2003)
Up To Our Necks DVD/VHS(2004)
9.0 Live Koncertlemez (2005)
Maggots (2006)
Voliminal: Inside The Nine (2006)
10 Years of Life Death Love Hate Pain Scars Victory War Blood and Destruction Box Set (2009)