METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Fontos bejelentés

A bejegyzésért kattints a Továbbra!

Tovább»

Goldenblog 2011 eredményhírdetés

Ígértem, hogy beszámolok a Goldenblog Kult-szórakozás kategóriában az első 10 helyezettről:

1. Demotiváló
2. Sanyi a bagoly
3. Hírcsárda
4. A hetedik sor közepe

5. Manzárd Café
6. Alfimacsek

7. Hogy volt?
8. Kulter
9. LisztesLáda

10. Sorozatjunkie

Nem tudom mennyire menő macskák életéről meg egyéb elborult dolgokról írni, lehet ki kéne próbálnom, de nem élnék a lehetőséggel inkább. És még valami, azért a Goldenblog szerkesztősége nyugodtan kiírhatta volna, hogy "Budapestiek és Blog.hu-sok előnyben!" Az egyik áltatlam is gyakran látogatott blog is említést érdemel, ugyanis csak épp, hogy nem fért be a 10-be. 11-ik helyezett lett, az ex-Rossz Pc Játékok Sorozat (imádtam) szerkesztőjének, freddyD-nek a Limp Bizkit blogja. A limpbizkit.blog.hu különösen most, a lemezmegjelenés előtt/közben vált még aktívabbá, de figyelemre méltó, hogy a blog története egészen 2008-ig nyúlik vissza, és már akkor is újdonságokkal szolgált, mikor a Bizkit még sehol sem volt...

Jöhet a kérdés... Igen, én kemény 151-ik helyezett lettem (mint ahogy rajtam kívül még heten!!)! Hurrá! Nagyon jó... Mindegy, nem is volt célom nyerni, csak egy kis népszerűségre szert tenni, bár tudatában egy-két dolognak, nem sok értelme lenne már. Erről a bizonyos dologról majd este olvashattok egy bejegyzést.

A szavazás utolsó napja!

A Goldenblog versenyben 9 kategóriában nyerhetnek a blogok. Van szakmai és közönségdíj is, illetve a legtöbb MOBILOS szavazatot kapó blog szerkesztője is különdíjban részesül. Ma pedig elérkeztünk a szavazás utolsó napjához, pontban éjfélkor a szavazás lezárul! Az eredményhírdetésre holnap, azaz 22-én kerül sor, a nyertesekről valószínűleg én is beszámolok majd. Szavazni a bal oldali dobozban lévő Kattints! gombra kattintva lehet, de EZEN a linken is elérhető a szavazás! A Kult-szórakozás kategóriában kell kikeresni a METALWORLD blogot, majd a kiválasztás után Szavazok gombra kattintva meg is történt a voksolás. Fontos tudni, hogy a szavazásban csak Facebook-fiókkal rendelkezők vehetnek részt, amit én személy szerint HÜLYESÉGNEK TARTOK. Még az utolsó hajrát használja ki az, aki eddig nem szavazott. Nem különösebben célom nyerni, de jó tapasztalattal szolgál és az is kiderül, hogy kinek mennyire fontos a blog.

Az eddigi szavazóimnak nagyon köszönöm, ha pedig eddig nem voksoltál, kattints a fenti linkre! Köszi szépen!

Kisebb szünet

Sziasztok!

Mint már mondtam, ma táborba megyek és 15-ig maradok. Ma még lesz pár időzített poszt, de utána már nem leszek gép- és netközelben így írni sem tudok majd. Köszönöm megértéseteket és aki még nem szavazott, légyszives tegye meg!(: A szavazás menetéről már írtam itt. A blog továbbra is elérhető lesz a távollétem alatt, minden posztot megtaláltok rajta!

Viszlát 6 nap múlva!

Vége a nagylemez korszaknak?

Manapság a zeneipar igencsak hanyatlóban van. Leghelytállób érv, hogy a "fogyasztók" inkább fordulnak az illegális, ingyenes letöltéshez, ahelyett, hogy az adott lemezt megrendelnék, vagy megvásárolnák. A másik érv pedig, amit egyre többen hangoztatnak: a mai zenekarok nem állják meg a helyüket, nem tudnak akkora érdekeltséget felkelteni. Míg előbbi problémára az újonnan megjelent iTunes Store és az Amazon jelenthet (pénzért tölthetsz le külön számokat, vagy egész albumokat) megoldást, addig a másikra valószínűleg még várni kell.

Azonban az iTunes és az Amazon sem tudja helyettesíteni a régebbi idők bevételeit, manapság a zenekarok a koncertekből és az ott eladott merch-cuccokból (pl. zenekaros pólók) próbálnak megélni. Ezért egyre több zenekar folyamodik az EP-s megoldáshoz (EP-nek nevezzük az olyan zenei kiadványokat amin több szám szerepel mint egy kislemezen, de kevesebb mint egy nagylemezen, azaz olyan 4-8 dalt jelent). Úgy gondolják, kisebb változatosabb dalcsokrok megvásárlása jobban megéri, mint egy komplett album beszerzése. Míg régen az EP inkább promós célokat szolgált, vagy olyan dalok kerültek rá, amik nem illettek egy albumra sem, addig ma már komolyabb szerephez juthatnak ezek a hanghordozók.

Ilyen megoldásban gondolkodik többek között a Down is, akik négy, teljesen különálló EP megírásán dolgoznak. A brit rocklegenda Def Leppard gitárosa, Phil Collen is az új módszerre voksol, szerinte nem éri meg 1 évnyi munkával összerakni 3 bombadalt, meg 7 tölteléket.Korábban a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee is kifejtette véleményét a témával kapcsolatban: "Sokkal inkább EP-kben gondolkodom, kicsi művekben. Az igazat megvallva kibaszott nagy baromság egy éven keresztül rabszolgaként gürizni a stúdióban, miközben a közönség mindössze egyetlen nótát akar. A teljes nagylemezek ma már semmilyen szinten sem jelentenek sokat. A szólódolgaim és a Mötley Crüe kapcsán egyaránt ez a véleményem, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy a zenekarom mindenképpen egyetért majd velem a kérdésben. De őszintén: miért ne csinálnánk egy négyszámos EP-t igazi bombadalokkal? Annak meglenne a hatása! Ha a listákat, statisztikákat nézed, egyértelműen lejön belőlük, hogy az emberek már nem vásárolnak albumokat, inkább a single-k futnak. Nem kell atomtudósnak lenni ahhoz, hogy lássuk ezt... Nikkinek említettem a dolgot, ismeri az álláspontomat, de döntést még nem hoztunk. Természetesen ha a Mötley mondjuk a The Dirt mozifilmhez készítene egy zenealbumot, akkor lenne értelme egy teljes anyagnak, de az ilyen kivételektől eltekintve csak azért csinálni nagylemezt, hogy nagylemezt csináljunk... Mondom, én inkább négy nótánként adnám ki a dolgainkat, és persze gyakrabban, mondjuk évente kétszer. Ez amolyan igazi nyerő pozíció lenne. A nagy, minden ízében kidolgozott albumok ideje lejárt."
http://www.975theblaze.com/stationimages/musicimages/tommy_lee.jpg
(Interjú forrása: shockmagazin.hu)

Mi folyik itt?

Hát szóval gonjaim akadtak a bloggal. Lehet, hogy beszoptam valami vírust, mert a blog szerint 275 (ennyi a büdös életbe nem lesz) hozzászólásom van, többek közt ilyen nevekkel: Lark, Millie, Gert stb. Valamint a tegnapi statisztikám is hirtelen 600 felé ugrott (látogatások). Valamit ilyen jól csinálok, vagy szívatnak? Jó lenne tudni. Aki tudna valami okosat mondani nekem ebben a témában, megköszönném.:)

Designváltás

A blog ideiglenesen designváltáson esett át. Valószínű, hogy a sablont kicsit átmódosítom, ha lesz rá időm, de az is lehet, hogy váltok az előző designra. Nekem kicsit nyomasztó volt a fekete alapon fehér írkálás, így próbálkozok inkább valami fehérebbel. Meglátjuk mekkora sikerrel...

Nem vagyok netközelben...

... úgyhogy gondoltam röffentek valamit, mert holnap se nagyon lesznek posztok, maximum este, de talán még akkor sem. Arról van szó, hogy unakotesómékkal "sátrazunk" és nem vagyok netközelben. Ezt is csak pár perc alatt írtam. Úgyhogy kitartás, bepótolom majd a hiányt. Ja és valószínűleg új rovat is indul majd!

Augusztusban szünet

Augusztus 9-től 15-ig táborban leszek (tánctábor, de nem én táncolok, hanem tesóm és elmegyek vele) ezért arra az időre valószínűleg szüneteltetem a blogot. Ez a következő dolgokat érinti:

- Trivium új albumának kritikája (augusztus 9.)
- Dream Thetaer új album összefoglaló (augusztus 13.)

De az is lehetséges, hogy később még megírom a kritikákat. Fontos tudni, hogy a blog a szünetelés alatt is elérhető lesz!

Elindultam hát szerencsét próbálni...

Nos, igen szükségem is lesz a szerencsére, ugyanis beneveztem a Metalworld blogot az idei év Goldenblog versenyének Kult-szórakozás kategóriájába! Tudom, hogy az esélyeim nem túl nagyok, de ha Ti segítetek, akkor bármi megtörténhet!

A nevezést június 7-én 7 óra 7 perctől lehetett leadni, egészen július 28-áig. A szavazásra augusztus 8-án 7 óra 7 perctől aznap éjfélig kerül sor. Idén kategóriánként 2 nevező is lehet nyertes. Egyiküket szakmai szempontból bírálják, másikukat pedig a közönség választhatja ki a szavazatok alapján. Kategóriánként mindenki egyszer szavazhat és összesen 9 kategória lesz, azaz a verseny folyamán 9-szer is voksolhattok.

Kategóriánként más a főnyeremény, a közönségdíj, valamint a mobil díj pedig minden kategóriában ugyan az.

Szavazni mobilról is lehet, a legtöbb mobilos szavazatot begyűjtő blog szerkesztője pedi különdíjban részesül! Itt kategóriától függetlenül összesen 1 blogra szavazhattok.

Nem olyan rég (pontosabban június 28-án) lett 1 éves a blog, ünnepeljükmeg ezt az egy évet!

Még több információért kattanj ide!