METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Goldenblog 2011 eredményhírdetés

Ígértem, hogy beszámolok a Goldenblog Kult-szórakozás kategóriában az első 10 helyezettről:

1. Demotiváló
2. Sanyi a bagoly
3. Hírcsárda
4. A hetedik sor közepe

5. Manzárd Café
6. Alfimacsek

7. Hogy volt?
8. Kulter
9. LisztesLáda

10. Sorozatjunkie

Nem tudom mennyire menő macskák életéről meg egyéb elborult dolgokról írni, lehet ki kéne próbálnom, de nem élnék a lehetőséggel inkább. És még valami, azért a Goldenblog szerkesztősége nyugodtan kiírhatta volna, hogy "Budapestiek és Blog.hu-sok előnyben!" Az egyik áltatlam is gyakran látogatott blog is említést érdemel, ugyanis csak épp, hogy nem fért be a 10-be. 11-ik helyezett lett, az ex-Rossz Pc Játékok Sorozat (imádtam) szerkesztőjének, freddyD-nek a Limp Bizkit blogja. A limpbizkit.blog.hu különösen most, a lemezmegjelenés előtt/közben vált még aktívabbá, de figyelemre méltó, hogy a blog története egészen 2008-ig nyúlik vissza, és már akkor is újdonságokkal szolgált, mikor a Bizkit még sehol sem volt...

Jöhet a kérdés... Igen, én kemény 151-ik helyezett lettem (mint ahogy rajtam kívül még heten!!)! Hurrá! Nagyon jó... Mindegy, nem is volt célom nyerni, csak egy kis népszerűségre szert tenni, bár tudatában egy-két dolognak, nem sok értelme lenne már. Erről a bizonyos dologról majd este olvashattok egy bejegyzést.

A szavazás utolsó napja!

A Goldenblog versenyben 9 kategóriában nyerhetnek a blogok. Van szakmai és közönségdíj is, illetve a legtöbb MOBILOS szavazatot kapó blog szerkesztője is különdíjban részesül. Ma pedig elérkeztünk a szavazás utolsó napjához, pontban éjfélkor a szavazás lezárul! Az eredményhírdetésre holnap, azaz 22-én kerül sor, a nyertesekről valószínűleg én is beszámolok majd. Szavazni a bal oldali dobozban lévő Kattints! gombra kattintva lehet, de EZEN a linken is elérhető a szavazás! A Kult-szórakozás kategóriában kell kikeresni a METALWORLD blogot, majd a kiválasztás után Szavazok gombra kattintva meg is történt a voksolás. Fontos tudni, hogy a szavazásban csak Facebook-fiókkal rendelkezők vehetnek részt, amit én személy szerint HÜLYESÉGNEK TARTOK. Még az utolsó hajrát használja ki az, aki eddig nem szavazott. Nem különösebben célom nyerni, de jó tapasztalattal szolgál és az is kiderül, hogy kinek mennyire fontos a blog.

Az eddigi szavazóimnak nagyon köszönöm, ha pedig eddig nem voksoltál, kattints a fenti linkre! Köszi szépen!

Primus - Új dal!

A kalifornia-i funk rock-os Primus 12 év után új stúdióalbumot ad ki szeptember 12-én. A Green Naugahyde névre keresztelt album 13 számot tartalmaz. A lemezen mutatkozik be a tavaly csatlakozott Jay Lane dobos is. A borító így néz ki!

http://csakbennhajogerendazatto.freeblog.hu/files/2011/08/Primus%20-%20Green%20Naugahyde.jpg

A tracklist a következő:

1. Prelude to a Crawl
2. Hennepin Crawler
3. Last Salmon Man
4. Eternal Consumption Engine
5. Tragedy's a' Comin'
6. Eyes of the Squirrel
7. Jilly's on Smack
8. Lee Van Cleef
9. Moron TV
10. Green Ranger
11. HOINFODAMAN
12. Extinction Burst
13. Salmon Men

A lemez ötödik tételét, a Tragedy's A' Comin'-t már te is meghallgathatod!

A csapat basszere, Les Claypool, aki egyébként a produceri teendőket is ellátta, így niylatkozott a dalról: "A szövegében a végső bukásra fókuszálok, vagy legalábbis arra az elképzelésre, hogy jön egy nagy eső, és emiatt elég rendesen elázom majd. Ki mondta, hogy a lemmingek nem táncolhatnak, mielőtt levetik magukat a szikláról?"

 

Újabb magyar csapat a Let It Burn-nél!

Úgy látszik, van még esély Magyaroroszágnak a zenei feltámadásra. A sok szenny között üde színfolt lehet a müncheni Let It Burn-höz frissen leszerződött Till We Drop. A modern punk-rock-ban utazó fiatal budapesti csapat, követve a szegedi The Southern Oracle-t, szintén bizonyíthat külföldön is.

A csapat egyik gitárosa, Orbán Ferenc is nagyon lekes az új lehetőségek miatt: "Amióta zenélünk, egy ilyen lehetőségre vártunk, hogy megmutathassuk magunkat a világnak. Ez a lemezszerződés új dimenziókat nyithat meg és mérföldkő a zenekar életében. Örülünk, hogy Chris a Let It Burn Recordstól bizalmat szavazott nekünk és mindenképpen szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel!"

A Let It Burn is hasonlón lelkes: "Örömmel jelenthetjük be, hogy a Southern Oracle után egy újabb magyar zenekar csatlakozott kiadónkhoz a Till We Drop személyében. Különös lehet, hogy hirtelenjében két magyar zenekart is szerződtettünk, azonban a Till We Drop zenéjét hallva, azonnal észrevehető a zenekarban rejlő potenciál és hogy mennyire jók! Nem sok minőségi válasz érkezett Európából az amerikai ‘Pop-Mosh’ jelenségre, így a Till We Drop minden bizonnyal egy olyan zenekar, amelyet a rajongók már jó ideje vártak!"

A zenekar debüt nagylemeze október 28-án kerül a boltok polcaira The Summer Triangle címmel. A 10 dalt tartalmazó kiadvány az Acuity.Music jóvoltából digitálisan is elérhető lesz, bónuszként pedig a Twenty Two klipje jár hozzá. A lemez kiadását egy Európa-turné is követi, október 28 és november 6 között a német The Blackout Argument és a norvég Social Suicide társaságában hódítják meg a Németorzágot és Ausztriát. A turnénak magyar dátuma nincs.

Dream Theater - Újabb dalrészlet!

Mint már tudjuk, a progresszív metal királyának számító Dream Theater szeptember 13-án adja ki tizenegyedik albumát, melynek különlegessége, hogy már nem Mike Portnoy püföli rajta a bőröket, hanem az áprilisban csatlakozott Mike Mangini. Egy teljes dal és egy dalrészlet után itt egy újabb kis részlet az albumot záró, Beneath the Surface című tételből!

Kattints ide, ha érdekel Portnoy véleménye az új Dream Theater-ről!

Wacken Open Air - Helloween

Németország elsőszámú heavy-metal bandája, a Helloween augusztus 4-én a Wacken Open Air True Metal színpadán lépett fel. A (majdnem) teljes koncertet most megnézheted itt!

Bár a tavalyi 7 Sinners albumuk még ki sem hűlt, a zenekar új lemez kiadását is tervezi. Daniel Löble, a csapat dobosa a következőket nyilatkozta: "Már beszéltünk a következő albumról és az összegyűlt ötletekről. Amikor befejezzük az aktuális turnét, egyből bemegyünk a stúdióba, hogy megírjuk és felvegyük az új anyagot. Remélhetőleg jövő év végére el is készülünk vele."

Új The Devil Wears Prada dal!

Mint tudjuk, az ohao-i keresztény metalcore csapat negyedik albuma szeptember 13-án érkezik Dead Throne címmel. Az Adam Dutkiewicz által producerelt albumot a Ferret fogja kiadni. A fiúk az eddigi legkomplexebb, legérzelmesebb albumot ígérik szeptemberre, melynek borítója így néz ki!

http://www.rockness.eu/images/hirek/6/5434_l.jpg

Az elsőként közétett dal június 15-én látott napvilágot, amiről én is beszámoltam itt! A lemez ötödik tétele, a R.I.T. pedig csak pár napja debütált a Full Metal Jackie című rádióműsorban, így a dal minősége sem valami jó, mivel az egyik hallgató rögzítette a rádióból.

Rhapsody Of Fire - Turilli kilépett!

Az olasz szimfónikus metal-ban utazó Rhapsody Of Fire idén jelentette meg From Chaos To Eternity című albumát, amellyel befejeződött az első albummal megkezdett fantasy-történet, most pedig úgy néz ki, egy korszak lezárását is jelentetette. Ugyanis a két alapító tag, nevezetesen Alex Staropoli billentyűs és Luca Turilli gitáros úgy döntöttek, útjaik különválnak, új kihívások elé kell nézniük. Az elvállás barátságos volt, a két zenész továbbra is ápolja kapcsolatát. "Tíz lemezt adtunk ki, és a saga idei befejezésével zeneileg és szövegileg is egyaránt fontos célunkhoz értünk. Most azonban elérkezett az idő, amikor új művészi kihívásokat kell találunk, tekintettel mindkét oldal vízióira, perspektíváira és régi barátságunkra."

http://www.entradasyconciertos.com/images/rp.jpg
Alex Holzwarth (dob), Luca Turilli (gitár), Fabio Lione (ének), Alex Staropoli (billentyűk), Dominique Leurquin (az előző gitáros)

Bár a zenekaron belül mindig Turilli volt a főnök, jogi okokból kifolyólag a név mégis Staropoli-t illeti, így ő és a csapat többi tagja (Fabio Lione-ének, Tom Hess-gitár, Alex Holzwarth-dob) továbbra is Rhapsody Of Fire név alatt folytatja munkásságát. Turilli pedig a régi névvel, Rhapsody-ként működik és Dominique Leurquin ritmusgitáros, Patrice Guers basszusgitáros, valamint szintén Alex Holzwarth dobos alkotja csapatát. "A legjobbakat kívánjuk Luca-nak és az új zenekarának!" - mondta Staropoli. "Fabio és én motiváltabbnak és erősebbnek érezzük magunkat, mint valaha, és a Rhapsody Of Fire máris nagyszabású világ körüli turnét tervez. Hamarosan közüljük, ki lesz az új basszusgitárosunk és a másodgitárosunk!"

Black Sabbath - Újjáalakulás vagy félreértés?

Tegnap a metal-világ egy történelmi pillanaára került sor: a Black Sabbath eredeti felállása (Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros, Geezer Butler basszer, Bill Ward dobos) a sok-sok pletyka és találgatás után hivatalosan is bejelentette a viszatérést! Valózínűleg a legtöbb metal és rock rajongó egy emberként üvöltötte hogy: Juhééé!

Örömük azonban eddig tartott, Tony Iommi, a Sabbath legendás gitárosa szerint egy megbízhatatlan újságíró robbantotta ki az egész újjáalakulás témát: "Szomorú vagyok, hogy az a birminghami újságíró, akiben nagyon megbíztam, arra folyamodott, hogy egy júniusi beszélgetésünket úgy írja le, mintha tegnap ültünk volna le beszélgetni a Black Sabbath újjáalakulásáról. Akkor éppen a Home Of Metal kiállítást támogatva szimplán csak spekulálgattunk annak kapcsán, amit mindannyiunktól folyton kérdezgetnek: 'Újra össze fogtok jönni?' Az internetnek köszönhetően ez az egész már úgy terjedt el a világban, mintha hivatalosan kijelentettem volna a visszatérést - abszolút képtelenség. Sajnálom, hogy ünneprontó vagyok és remélem, hogy az én káromra többet ilyen nem fordul elő. Régi barátaimtól, Ozzy-tól, Geezer-től és Bill-től pedig elnézést kérek, hogy ilyen óvatlan voltam."

Új Bloody Roots klip!

Magyarország talán leghíresebb thrash-metal csapatának, a Moby Dick-nek az énekese, Schmiedl "Smici" Tamás legújabb projektje a - nem túl szerencsés - Bloody Roots nevet viseli. Smicihez csatlakozik fia, Schmiedl Balázs (gitárosi poszton, Horváth Tamás basszusgitározik, Budai Béla pedig a bőröket püföli. Isten Kezében névre keresztelt debüt albumuk 2010-ben jelent meg és többek között olyan vendégek szerepeltek a korongon, mint Farkas Zotya az Ektomorf-ból, Füleki Sándor a Wall Of Sleep-ből, vagy éppen a Nevermore-t kisegítő Vörös Attila. "Örömmel jelentjük be, hogy hosszú várakozás után megszületett az első klipünk, amit a Haragvó istenek dalra forgattunk!" A klipet a csapat saját műhelyében, az MD Stúdióban forgatták.