METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Primus - Új dal!

A kalifornia-i funk rock-os Primus 12 év után új stúdióalbumot ad ki szeptember 12-én. A Green Naugahyde névre keresztelt album 13 számot tartalmaz. A lemezen mutatkozik be a tavaly csatlakozott Jay Lane dobos is. A borító így néz ki!

http://csakbennhajogerendazatto.freeblog.hu/files/2011/08/Primus%20-%20Green%20Naugahyde.jpg

A tracklist a következő:

1. Prelude to a Crawl
2. Hennepin Crawler
3. Last Salmon Man
4. Eternal Consumption Engine
5. Tragedy's a' Comin'
6. Eyes of the Squirrel
7. Jilly's on Smack
8. Lee Van Cleef
9. Moron TV
10. Green Ranger
11. HOINFODAMAN
12. Extinction Burst
13. Salmon Men

A lemez ötödik tételét, a Tragedy's A' Comin'-t már te is meghallgathatod!

A csapat basszere, Les Claypool, aki egyébként a produceri teendőket is ellátta, így niylatkozott a dalról: "A szövegében a végső bukásra fókuszálok, vagy legalábbis arra az elképzelésre, hogy jön egy nagy eső, és emiatt elég rendesen elázom majd. Ki mondta, hogy a lemmingek nem táncolhatnak, mielőtt levetik magukat a szikláról?"

 

Újabb magyar csapat a Let It Burn-nél!

Úgy látszik, van még esély Magyaroroszágnak a zenei feltámadásra. A sok szenny között üde színfolt lehet a müncheni Let It Burn-höz frissen leszerződött Till We Drop. A modern punk-rock-ban utazó fiatal budapesti csapat, követve a szegedi The Southern Oracle-t, szintén bizonyíthat külföldön is.

A csapat egyik gitárosa, Orbán Ferenc is nagyon lekes az új lehetőségek miatt: "Amióta zenélünk, egy ilyen lehetőségre vártunk, hogy megmutathassuk magunkat a világnak. Ez a lemezszerződés új dimenziókat nyithat meg és mérföldkő a zenekar életében. Örülünk, hogy Chris a Let It Burn Recordstól bizalmat szavazott nekünk és mindenképpen szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel!"

A Let It Burn is hasonlón lelkes: "Örömmel jelenthetjük be, hogy a Southern Oracle után egy újabb magyar zenekar csatlakozott kiadónkhoz a Till We Drop személyében. Különös lehet, hogy hirtelenjében két magyar zenekart is szerződtettünk, azonban a Till We Drop zenéjét hallva, azonnal észrevehető a zenekarban rejlő potenciál és hogy mennyire jók! Nem sok minőségi válasz érkezett Európából az amerikai ‘Pop-Mosh’ jelenségre, így a Till We Drop minden bizonnyal egy olyan zenekar, amelyet a rajongók már jó ideje vártak!"

A zenekar debüt nagylemeze október 28-án kerül a boltok polcaira The Summer Triangle címmel. A 10 dalt tartalmazó kiadvány az Acuity.Music jóvoltából digitálisan is elérhető lesz, bónuszként pedig a Twenty Two klipje jár hozzá. A lemez kiadását egy Európa-turné is követi, október 28 és november 6 között a német The Blackout Argument és a norvég Social Suicide társaságában hódítják meg a Németorzágot és Ausztriát. A turnénak magyar dátuma nincs.

Új The Devil Wears Prada dal!

Mint tudjuk, az ohao-i keresztény metalcore csapat negyedik albuma szeptember 13-án érkezik Dead Throne címmel. Az Adam Dutkiewicz által producerelt albumot a Ferret fogja kiadni. A fiúk az eddigi legkomplexebb, legérzelmesebb albumot ígérik szeptemberre, melynek borítója így néz ki!

http://www.rockness.eu/images/hirek/6/5434_l.jpg

Az elsőként közétett dal június 15-én látott napvilágot, amiről én is beszámoltam itt! A lemez ötödik tétele, a R.I.T. pedig csak pár napja debütált a Full Metal Jackie című rádióműsorban, így a dal minősége sem valami jó, mivel az egyik hallgató rögzítette a rádióból.

Rhapsody Of Fire - Turilli kilépett!

Az olasz szimfónikus metal-ban utazó Rhapsody Of Fire idén jelentette meg From Chaos To Eternity című albumát, amellyel befejeződött az első albummal megkezdett fantasy-történet, most pedig úgy néz ki, egy korszak lezárását is jelentetette. Ugyanis a két alapító tag, nevezetesen Alex Staropoli billentyűs és Luca Turilli gitáros úgy döntöttek, útjaik különválnak, új kihívások elé kell nézniük. Az elvállás barátságos volt, a két zenész továbbra is ápolja kapcsolatát. "Tíz lemezt adtunk ki, és a saga idei befejezésével zeneileg és szövegileg is egyaránt fontos célunkhoz értünk. Most azonban elérkezett az idő, amikor új művészi kihívásokat kell találunk, tekintettel mindkét oldal vízióira, perspektíváira és régi barátságunkra."

http://www.entradasyconciertos.com/images/rp.jpg
Alex Holzwarth (dob), Luca Turilli (gitár), Fabio Lione (ének), Alex Staropoli (billentyűk), Dominique Leurquin (az előző gitáros)

Bár a zenekaron belül mindig Turilli volt a főnök, jogi okokból kifolyólag a név mégis Staropoli-t illeti, így ő és a csapat többi tagja (Fabio Lione-ének, Tom Hess-gitár, Alex Holzwarth-dob) továbbra is Rhapsody Of Fire név alatt folytatja munkásságát. Turilli pedig a régi névvel, Rhapsody-ként működik és Dominique Leurquin ritmusgitáros, Patrice Guers basszusgitáros, valamint szintén Alex Holzwarth dobos alkotja csapatát. "A legjobbakat kívánjuk Luca-nak és az új zenekarának!" - mondta Staropoli. "Fabio és én motiváltabbnak és erősebbnek érezzük magunkat, mint valaha, és a Rhapsody Of Fire máris nagyszabású világ körüli turnét tervez. Hamarosan közüljük, ki lesz az új basszusgitárosunk és a másodgitárosunk!"

Black Sabbath - Újjáalakulás vagy félreértés?

Tegnap a metal-világ egy történelmi pillanaára került sor: a Black Sabbath eredeti felállása (Ozzy Osbourne énekes, Tony Iommi gitáros, Geezer Butler basszer, Bill Ward dobos) a sok-sok pletyka és találgatás után hivatalosan is bejelentette a viszatérést! Valózínűleg a legtöbb metal és rock rajongó egy emberként üvöltötte hogy: Juhééé!

Örömük azonban eddig tartott, Tony Iommi, a Sabbath legendás gitárosa szerint egy megbízhatatlan újságíró robbantotta ki az egész újjáalakulás témát: "Szomorú vagyok, hogy az a birminghami újságíró, akiben nagyon megbíztam, arra folyamodott, hogy egy júniusi beszélgetésünket úgy írja le, mintha tegnap ültünk volna le beszélgetni a Black Sabbath újjáalakulásáról. Akkor éppen a Home Of Metal kiállítást támogatva szimplán csak spekulálgattunk annak kapcsán, amit mindannyiunktól folyton kérdezgetnek: 'Újra össze fogtok jönni?' Az internetnek köszönhetően ez az egész már úgy terjedt el a világban, mintha hivatalosan kijelentettem volna a visszatérést - abszolút képtelenség. Sajnálom, hogy ünneprontó vagyok és remélem, hogy az én káromra többet ilyen nem fordul elő. Régi barátaimtól, Ozzy-tól, Geezer-től és Bill-től pedig elnézést kérek, hogy ilyen óvatlan voltam."

Depresszió - Itt a borító!

A magyar rock/metal színtér egyik legmeghatározóbb formációja, a Halász Feri által vezetett Depresszió idén szeptemberben adja ki hatodik, Vízválasztó névre keresztelt albumukat az EDGE Records gondozásában. A lemez már teljesen készen van, csak arra vár, hogy szeptember 5-én megjelenhessen. A felvételek a Super Size Recording-ben zajlottak Varga Zoltán producerrel. A dalcsokor öszesen 12 tételből fog állni és a zenekar történetének legnagyob szabású alkotását ígéri. A hagyományokkal ellentétben most egy dalt sem osztanak meg előzetesen. „Egyrészt azért döntöttünk így, hogy fokozzuk az amúgy is nagy érdeklődést a lemez körül, másrészt pedig azért, mert 3 éve dolgozunk ezen az anyagon és nem szeretnénk, ha 1-2 dal alapján ítélnék meg az emberek az eddigi legnagyobb szabású alkotásunkat.”
A borító így fog kinézni (nagyobb felbontásért katt a képre!):

Nagyon tetszik ez a modernebb megközelítés, valószínű, hogy ez majd a zenében is megmutatkozik. Bár ha már ilyen szintű modernizálásról van szó, én azt az ezer éves unalmas Depresszió logót is lecserélném.

Visszatérve a lemezhez; ha előrendeled az albumot, akkor digipak formájában egy limitált kiadású bónusz DVD-t is kapsz mellé, melyen megtalálható lesz az új klip (amit majd én is megosztok), a klip werkfilmje, maga az album werkfilmje, néhány dal felvétele, valamint a "Menekülés a stúdióból" című turnéfilm. Ezen kívül előrendelhető egy dedikált, valamint egy ajándék pólós verzió is. Kattints IDE ha elő szeretnéd rendelni az albumot!

Ne feledjétek, szeptember 5!

Dream Theater - Előzetes és infók az albumról!

Itt egy kis előzetes a prog-császár Dream Theater szeptember 13-án megjelenő új, A Dramatic Turn Of Events (találó a cím) címmel. Az albumot a Roadrunner adja ki. A felvételek a Long Island-i Cove City Sound Studios-ban zajlottak John Petrucci producerrel. A Hugh Syme által készített borító így néz ki:

http://tirijalablog.com/wp-content/uploads/2011/07/Dream-Theater-A-Dramatic-Turn-Of-Events.jpg

A végleges tracklist a következő:

1. On the Backs of Angels
2. Build Me Up, Break Me Down
3. Lost Not Forgotten
4. This Is the Life
5. Bridges in the Sky
6. Outcry
7. Far from Heaven
8. Breaking All Illusions
9. Beneath the Surface

És végül pedig itt a bizonyos előzetes, a Bridge In The Sky részleteivel!

Az első teljes dal, az On The Back Of Angels június 29-én debütált!

Korábban már írtam a Dream THeater új albumáról itt!

Evanescene - Új dal!

Az Arkansas-i Evanescene idén október 11-én jelenteti meg a csapat nevével fémjelzett haramdik albumukat a Wind-Up Records-nál. Az lemezt Nashville-i Blackbird Studioban vették fel Steve Lillywhite és Nick Raskulinecz producerek felügyelete alatt. Az első kislemez, a What You Want ma jelent meg a következő borítóval:

http://evtod.com/wp-content/uploads/2011/07/what-you-want-cover.jpg

A nem rossz adottságokkal rendelkező Amy Lee és csapata ki is találták, hogy mit akarunk, meg is kaptunk ezt egy dal személyében!

Metallica - 20 éves a "Fekete" album

A Metallica (majdnem) pontosan 20 évvel ezelőtt adta ki az Elektra által a csapat nevével fémjelzett albumot, ami egyben az egyik legsikeresebb és legismertebb 'tallica lemez. Világszerte több mint 22 millió talált belőle gazdára, ebből 15 millió csak az USA-ban, ahol 15-szörös platinalemez lett. Ezen kívül még figyelemre méltó, hogy Ausztráliában 10-szeres, Új Zélandon pedig 8-szoros platina minősítést kapott. Tehát Hetfield-ék nem búsúlhatnak, most pedig 20 év után, egy tiszteletadás jeleként pár neve előadó elkészített egy közös albumot, melyen megtalálható az album összes száma. A tracklist a következő:

01. Lemmy - Enter Sandman
02. The New Black - Sad But True
03. DevilDriver - Holier Than Thou
04. Dark Age - The Unforgiven
05. Callejon - Wherever I May Roam
06. I.C.S. Vortex - Don't Tread On Me
07. Neaera - Through The Never
08. Doro - Nothing Else Matters
09. Motorjesus - Of Wolf And Man
10. Finntroll - The God That Failed
11. Borknagar - My Friend Of Misery
12. Sodom - The Struggle Within

Az albumot a csapat leghíresebb felállása készítette: Hetfield énekel és gitározik, Lar Ulrich püföli a bőröket, Kirk Hamett tépi a húrokat, Jason Newsted pedig kisebb földrengést hozott elő basszusjátékával.

Elindult a szavazás a Goldenblog-on!

A Goldenblog idei versenyén ismét több száz blog indult. Én a Kult-szórakozás kategóriába neveztem, ahol szintén rengeteg riválisom lehet. Persze nem így tekintek rájuk, de idén is erős a mezőny. Nagy eredményekre nem számítok, viszont sokat jelentene nekem, ha Ti, az olvasóim szavaznátok a blogomra. Nektek csak pár perc, én viszont annál inkább örülök majd.:) A bal oldali legfelső modulba már kitettem a widget-et, ahol ha a Kattints-ra kattansz, egyből a Goldenblog szavazó-oldalán találod magad. Első és egyben legfontosabb, hogy rendelkezned kell Facebook fiókkal ahhoz, hogy szavazhass! Ezek után annyi a teendő, hogy vagy a Goldenblog-on, vagy a Facebook-on bejelentkezel a Face-s azonoítóddal, majd a Kult-szórakozás kategóriánál addig görgess, míg meg nem látod a METALWORLD-öt. Kattints rá, majd tedd ezt a bal oldalt megjelenő Szavazok gombbal is. Már készen is vagy, ennyi az egész! Szavazzatok, ha szeretitek a METALWORLD-öt!;) Bővebb infókért kattints a képre (automatikusan a Goldeblog kezdőlapjára visz)!

http://1.bp.blogspot.com/-FXfA-Rg-87Q/TiVDFZCkmWI/AAAAAAAAD4Y/-YBSP1eHSUs/s200/144431.jpg

Korábban már írtam a Goldenblog-ról itt!