METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Dark Tranquillity - Itt az új klip!

A göteborgi dallamos death metal-ban utazó Dark Tranquillity legújabb klipjét a tavalyi We Are The Void albumon lévő Iridium című dalhoz forgatták.

A csapatot már láthattad élőben a Rockmaraton-on, most azonban újra visszatérnek kishazánkba: november elsején a budapesti Club 202-ben lépnek fel az Eluveitie, a Varg, a Mercenary, az Omnium Gatherum és Gurd társaságában. A beugró 6000 forint lesz (vagy hogy jobban hangzon: 5999 forint) és itt tudod megrendelni!

Slipknot - Aki lemaradt volna

Ha lemaradtál volna a tegnap estéről, akkor most bepótolhatod! (Ha akadozik, az azért van, mert egyébként is akadozott.)

Slipknot - A tegnapi koncertről

Mint tudjuk, tegnap volt a Slipknot európai turnéjának záróállomása az angliai Knebworth House-ban, a Sonisphere utazó fesztivál keretében. Még tegnap előtt kezdésként 23 órát írtam ki, mivel máshol is ezt írták, közben a koncert már magyar idő szerint 22-órakor elkezdődött, így az eslő 3 számról le is maradtam. Amúgy a képernyő alatt folyamatosan jelentke meg a twitteresek hozzászólási és pár infót is kaptunk: körülbelül 500.000 ember nézte az élő közvetítést! Egyébként többnyire a Slipknot című albumuk dalai uralták leginkább a setlist-et, ami ez volt:

Intro:
Iowa
742617000027
Szokásos indítás az első lemezük első dalaival: 
(sic)

Eyeless

Wait and Bleed

Itt már én is bekapcsolódtam:
The Blister Exists

Liberate

Before I Forget
Pulse Of The Maggots

Frail Limb Nursery
Purity

Left Behind

Disasterpiece

Psychosocial

The Heretic Anthem
Duality
Only One
Spit It Out

Ráadás:
(515)
People = Shit
Surfacing
'Til We Die


Sonisphere Turkey 2011

 

Corey egyébként nagyon jól bánt a közönséggel, majdnem minden szám előtt beszélgetett kicsit, "játszott" a közönséggel (jumpdafuckup, meg make some noise stb.), felkonferálta a számokat. Sajnálom, hogy az All Hope Is Gone zámait ennyire hanyagolták, de azért nagyon megörültem amikor elkezdődött a Psychosocial. A The Heretic Anthem-nél jött a szokásos "if you're 555, then i'm 666". Corey Paul-nak ajánlotta fel a Duality számot, amit aztán az egész közönség egy emberként énekelt. Aztán készültek egy meglepetéssel i: Only One! Ennek is nagyon örültem! A szám végén elhangzott a mondta: "We only have one more songs" Erre a közönség: Nooooooooo! Szokásos módon eljátszották a jumdafuckup-os játékot, aztán lementek a színpadról. A közönség még kántálta, hogy Slip-knot, Slip-knot! meg 555 then i'm 666. ztán végre előjöttek a fiúk, ráadásként az (515) nevű intróval kezdtek, amit aztán a People=Shit-tel, majd a Surfacing-el folyttak. Kiváló lezárás, még utolsónak belék rúgtak egy jó nagyot ezzekkel a számokkal. De csak ezután jött a koncert java: kitették Paul ruháját, maszkját és basszusgitárját a színpad közepére, a fiúk körégyűltek, megölelték egymást majd fényképezkedtek. Közben gyönyörű zenei aláfestésként a 'Til We Die címú bónusznótát hallhattuk (ezt nem élőben nyomták, hanem csak lejátszották, mivel éppen fényképezkedtek) az All Hope Is Gone albumról. Megköszönték a közönségnek a koncertet és azt a sok-sok évet, amíg eddig velük voltak. Corey azt mondogatta, hogy Paul mindig itt lesz velük és most is figyel minket. Bevallom, én is megkönnyeztem, hihetetlenül megható pillanatok voltak ezek. Aztán megjelent Donnie Steele is (a kisegítő basszista), őt is megölelték, fényképeket csináltak, közben megjelent pár kisgyerek a színpadon, gondolom az ő gyerekeik voltak. A szám végeztével elvitték Paul cuccait, a reflektorok elsötétültek, szépen lassan véget ért ez a másfél óra.

Sonisphere Turkey 2011

Összefoglalva: nagyon örülök, hogy ezt így élőben is közvetítették, nagyon jó ötlet és a minőségre sem lehetett panasz. Jól szólt, a kép minőség is jó volt, csak néha-néha akadozott, egyébként nagyon is élvezhető volt. Sok-sok évet, koncertet, albumot kívánok nekik, hiszen a Slipknot mindig is a kedvenc bandám marad...

Sonisphere Turkey 2011
Corey befigyel.:D

(A képek korábbi koncertekről valók!)

FEZEN FESZTIVÁL 2011

http://www.phoenixproject.hu/wp-content/uploads/2011/06/fezen-2011.jpg

fezen.hu

HEGYALJA FESZTIVÁL 2011

hegyaljafesztival.hu

Machine Head: albumcím, közös turné Európában

Az 1992-ben alakult Oakland-i Machine Head hetedik stúdióalbuma, az Unto The Locust szeptember 27-én fog megjelenni. Demütáló albumuk, a Burn My Eyes 1994-ben jelent meg, "enyhén" Pantera beütéssel. Ezt vitték tovább a The More Thing Change-en (1997) is. Aztán 1999-ben a The Burning Red-en őket is elkapta a nu-metal hullám és egészen a Supercharger-ig (2001) nem is engedte őket. Ezután bevették a csapatba Phil Demmel gitárost, ami a banda talán legjobb döntése volt a karrierjük során. Mindenki üdvözölte őket, mikor 2003-ban megjelent a Through The Ashes Of Empires. Nem tértek vissza az első két album stílusához, helyette inkább megtalálták saját stílusukat. Ezt aztán tökéletesítették a The Backening-en (2007), ahol 6 perc átlaghoszúság alatt nem igen találhattál számokat. És most, 4 hosszú várakozás után itt az Unto The Locust. Kíváncsi vagyok!

Phil Demmel
Phil Demmel

Az új album keverését Colin Richardson fogja elvégezni. Tracklista egyenlőre még nem jelent meg.
Robb Flynn bontogatja a Locust szám jelentését:

"A Locust egy metafora. A sáskák rajokban repülnek, de az irányt nem képesek kontrollálni. Csak szállnak a széllel, majd földet érnek, masszív pusztítást okozva. Aztán tovább viszi őket a szél, téged meg ott hagynak ténykedésük minden következményével. Vannak olyan személyek, akik belépnek az életedbe és hasonló hatást fejtenek ki, ennek metaforája ez a dal. Zenei értelemben pedig egyfajta betetőzése mindannak, amit az utóbbi 17 évben csináltunk: erőteljes groove-ok, jellegzetes Machine Head harmóniák, zúzós gitárok és komor dallamok, de mindez egy új szinten. A The Blackeninghez képest ott van a  természetes fejlődés, de különbözik bármitől, amit azon a lemezen hallani lehetett. Amikor korábban bemutattunk egy-egy új dalt, rendszerint a leggyorsabb, legthrashesebb nótát választottuk, de ezúttal valami direkt súlyossággal akartunk előrukkolni."

Valószínűleg hasonló lesz az album felépítése a The Blackening-hez, hiszen az első, kislemezes szám is csaknem 8 perces. Robb így válaszolt:

"Úgy látszik, még mindig képtelenek vagyunk hat perc alá szorítani egy átkozott nótát (:DD). De a Machine Head nem a rádióknak vagy az MTV-nek írja a dalait. Ez nekünk szól. Azoknak a metalosoknak, akik hagyják, hogy a zene utazásra invitálja őket. Azoknak a metalosoknak, akiknek egyedül a zene számít, akiknek ez a megmentőjük. Azoknak a zenerajongóknak, akik a borító minden részletét tanulmányozni fogják, akik aztán a neten megkeresik a szöveget, megtanulnak minden egyes szót, és hagyják, hogy a zene egy időre kiszakítsa őket az elbaszott életükből. A zenemániákusoknak szól, akik néha csak be akarnak nyomni, léggitározni akarnak, meg torkuk szakadtából üvölteni, és kibaszott idiótaként moshpitté változtatni a nappalit, súlyos pusztítással... Mert épp egy ilyen ember írta magát a dalt is, és mi csakis az ilyen típusú emberekkel törődünk "

Az év egyik legnagyobb dobásaként európai turnét terveznek The Eighth Plague néven, nem is akármilyen vendégekkel: DevilDriver, Darkest Hour és Bring Me The Horizon!

Robb Flynn (Machine Head) így fogalmazott: "Kétségtelen, hogy idén ez lesz a legsúlyosabb turné, amit csak megnézhetsz! A legutóbbi turnés kanyar legnagyobb bulijainak java Európában, illetve Angliában volt, így mindaz, ami ettől az összeállítástól és ezektől a tömegektől várható, minket is durván felpörget! Új anyag, király helyszínek, gyilkos rajongók... Alig várjuk már!"

Dez Fafara (DevilDriver) így véleményezte: "Szeretjük a metal változatosságát felkínáló csomagos turnékat, és ez is ilyen lesz. Szeretnék személyesen is köszönetet mondani Robb Flynnek a meghívásért... Viszlát a kibaszott zúzdában!"

John Henry (Darkest Hour) is izgatott volt a turné kapcsán: "Annyira izgatottak vagyunk a turné miatt! Az európai arcok mindig is igazi puristák voltak, ami a metal zene és a hatalmas metal bulik iránti rajongásukat illeti, így nincs is megfelelőbb terület egy ilyen turné számára. Olyan városokba juthatunk majd el, ahol már egy évtizede nem jártunk, és lesz néhány egészen új helyszín is. A bandánk mindig is imádott új barátokat szerezni, más kultúrákat felfedezni, úgyhogy ez számunkra egyszerre megtiszteltetés és kivételes alkalom. Ha van lehetőséged arra, hogy elcsípd valamelyik állomást, ki ne hagyd, biztosan nem fogunk csalódást okozni!"

Oli Sykes (Bring Me The Horizon) eképpen nyilatkozott: "Rendesen izgatottak vagyunk a Machine Headdel közös dátumok miatt! Már a Bring Me elindulása előtt is hallgattuk őket, úgyhogy kisül az agyunk ettől a közös turnétól! Ezek lesznek az utolsó európai bulijaink, aztán jön egy pihenő és az új lemezünk elkészítése, úgyhogy beteg lesz a túra! Őszintén mondom, hogy alig várjuk."

A turné helyszínei és dátumai:

Nov. 02 - Oslo, Norvégia, Sentrum Scene
Nov. 03 - Stockholm, Svédország, Arenan
Nov. 05 - Tampere, Finnország, Sorsapuistosali
Nov. 06 - Helsinki, Finnország, The Circus
Nov. 08 - Fredriksberg, Dánia, KB Hallen
Nov. 09 - Hamburg, Németország, Grosse Freiheit 36
Nov. 10 - Dresden, Németország, Alter Schlachthof
Nov. 12 - Bécs, Ausztria, Gasometer
Nov. 13 - Milánó, Olaszország, Alcatraz
Nov. 17 - Liszabon, Portugália, Coliseum
Nov. 18 - Oporto, Portugália, Coliseum
Nov. 21 - Zürich, Svájc, Volkshaus
Nov. 23 - Párizs, Franciaország, Zenith
Nov. 24 - Neu-Isenburg, Németország, Hugenottenhalle
Nov. 25 - München, Németország, Kesselhaus
Nov. 26 - Ludwigsburg, Németország, Arena
Nov. 28 - Eindhoven, Hollandia, Klokgebouw
Nov. 29 - Brüsszel, Belgium, Vorst Nationaal
Nov. 30 - Oberhausen, Németország, Turbinenhalle
Dec. 03 - London, Egyesült Királyság, Wembley Arena
Dec. 04 - Birmingham, Egyesült Királyság, National Indoor Arena
Dec. 05 - Glasgow, Egyesült Királyság, Scottish Exhibition and Conference Centre (SECC)
Dec. 06 - Manchester, Egyesült Királyság, Central

Ne feledjétek! Szeptember 27!

( Egyes interjúk innen származnak: hammerworld.hu )

Slayer American Carnage Tour With Megadeth and Testament

gondolom felesleges kiírnom, mert mindegyik észak-amerikai turné, de legalább tudjuk, hogy éppen hol turnéznak.:D

July 23 Quebec City, QC Pavillon de La Jeunesse
July 24 Montreal, QC Heavy MTL @ Parc Jean-Drapeau
July 26 Halifax, NS Metro Centre
July 27 Moncton, NB Moncton Coliseum
July 29 Toronto, ON Molson Amphitheatre
July 30 London, ON John Labatt Centre
August 11 Glens Falls, NY Glens Falls Civic Center
August 12 East Rutherford, NJ Izod Center
August 14 Boston, MA Tsongas Arena
August 15 Camden, NJ Susquehanna Center
August 16 Wallingford, CT Chevrolet Theatre
August 18 Cleveland, OH Tower City Amphitheatre
August 19 Detroit, MI Joe Louis Arena
August 20 Chicago, IL UIC Pavilion
August 21 Minneapolis, MN Roy Wilkins Auditorium
August 23 Kansas City, KS Cap Fed Park @ Sandstone
August 25 Denver, CO Magness Arena
August 26 Albuquerque, NM Tingley Coliseum
August 27 Phoenix, AZ Dodge Theatre
August 29 San Diego, CA Cricket Wireless Amphitheatre
August 30 Long Beach, CA Long Beach Arena
August 31 San Francisco, CA Cow Palace
September 01 Sacramento, CA Arco Arena
September 03 Seattle, WA Wamu Theatre
September 04 Portland, OR Washington County Fairgrounds 


Sepultura Summer Tour

http://sepultura.uol.com.br/v6/shared/downloads/SEPULTURA_old.gif

. 13.06.2010  Interlaken - Switzerland : Greenfield Festival
. 17.06.2010  Saarbrücken - Germany : Garage
. 18.06.2010  Clisson - France : Hellfest
. 20.06.2010  Bato Fou - Reunion Island : TBA
. 24.06.2010  Köln - Germany : Essigfabrik
. 25.06.2010  Dessel - Belgium : Graspop Metal Meeting
. 26.06.2010  Nummijärvi - Finland : Nummirock Metal Festival
. 29.06.2010  Hamburg - Germany : Markthalle
. 01.07.2010  Sete - France : Theatre de la Mer
. 02.07.2010  La Bathie - France : Savoie Rock Fest
. 03.07.2010  Twistringen - Germany : Reload Festival
. 04.07.2010  Rostock - Germany : Mau Club
. 09.07.2010  Söderhamn - Sweden : Rockweekend Festival
. 10.07.2010  Vriezenveen - Netherlands : Vriezenveen Metal Fest
. 11.07.2010  Wegorzewo - Poland : Seven Festival
. 14.07.2010  Bristol - Great Britain : Bierkeller
. 15.07.2010  Sheffield - Great Britain : Corporation
. 16.07.2010  Cardiff - Great Britain : Millenium Music Hall
. 17.07.2010  Wolverhampton - Great Britain : Wulfrun Hall
. 18.07.2010  Dublin - Ireland : The Academy
. 19.07.2010  Dundee - Great Britain : Fat Sams
. 20.07.2010  Reading - Great Britain : Sub 89
. 21.07.2010  Norwich - Great Britain : Waterfront
. 22.07.2010  London - Great Britain : Scala
. 23.07.2010  Briouze - France : Art Sonic Fest
. 24.07.2010  Brout Vernet - France : Rock Preserv Festival
. 28.07.2010  Munich - Germany : Free and Easy Festival
. 30.07.2010  Palma de Mallorca - Spain : Assaig
. 31.07.2010  Loreley - Germany : Rock Area Festival
. 06.08.2010  Haren - Germany : Rüt'n'Rock Festival
. 07.08.2010  Scheveningen - Netherlands : Schollenpop Festival
. 08.08.2010  Folkestone - Great Britain : Hevy Festival
. 11.08.2010  Klagenfurt - Austria : Stereo Club
. 12.08.2010  Jaromer - Czech Republic : Brutal Assault Festival
. 13.08.2010  Grafendorf bei Hartberg - Austria : Mehrzweckhalle
. 14.08.2010  Aigen - Austria : Kikas
. 15.08.2010  Kufstein - Austria : Kufa
. 17.08.2010  Wroclaw - Poland : Alibi
. 18.08.2010  Warsaw - Poland : Progresja
. 20.08.2010  Lierop - Netherlands : Nirwana Tuinfeest
. 21.08.2010  Dinkelsbühl - Germany : Summer Breeze
. 22.08.2010  Solothurn - Switzerland : Kofmehl

Ill Niño Európai Turné 2010

07/30 Rock Area Festival - Loreley, Germany
07/31 Trebur Open Air - Trebur, Germany

08/01 Essigfabrik - Cologne, Germany (headliner)
08/02 Melkweg - Amsterdam, Holland
(with Papa Roach, Life of Agony - Ill Nino supports)
08/04 013 - Tilburg, Holland
(with Papa Roach, Life of Agony - Ill Nino supports)
08/06 Wacken Open Air Festival - Wacken, Germany
08/07 Arena - Vienna, Austria
(with Life of Agony - Ill Nino supports)
08/09 Volkshaus - Zurich, Switzerland
(with Papa Roach, Life of Agony - Ill Nino supports)
08/11 Sziget Festival - Budapest, Hungary
08/13 Brutal Assault Festival - Jaromer, Czech Republic
08/14 Open Mind Festival - Szczynto, Poland (headliner)
08/15 Glavclub - St. Petersburg, Russia (headliner)
08/16 1 Rock - Moscow, Russia (headliner)
08/19 Summer Breeze Festival - Dinkelsbuehl, Germany
08/20 Nirwana Tuinfeest Festival - Lierop, Holland
08/21 Pukkelpop - Hasselt-Kiewit, Belgium

 

 

forrás: http://illninoworld.blogspot.com/