METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Párbaj #4

Mai párbajunkban egy ősi thrash-metal alapbanda és egy valamivel fiatalabb hardcore-csapat mérkőzik meg. A dal címe pedig: Ghosts Of War!

1988-ban még nagyban tombolt a thrash-metal láz, amikor a Slayer azzal az ötlettel állt elő, hogy nem száll be a "ki tud a leggyorsabban játszani?" játékba, hanem egy jóval dallamosabb, döngölősebb albumot dobnak a piacra. Ez volt a South Of Heaven, ami elődjéhez hasonlóan szintén nagyon jó fogadtatásban részesült (bár eleinte kicsit furcsán néztek rá a fanok). Ennek a legendás albumnak a hatodik tétele a Ghosts Of War. A dalszöveget Kerry King, a zenét pedig Jeff Hanneman és Kerry King közösen írták.

2009-et írunk, mikor a Connecticut-i hardcore csapat, a Hatebreed kiadta a For The Lions című feldolgozás-albumukat. Ezen a lemezen többek között olyan csapatok számainak feldolgozásai találhatók, mint a Metallica, Sepultura, Suicidal Tendencies vagy éppen a Slayer. A feldolgozáshoz klip is készült, íme!

Kattints a győztesért!

Tovább»

Párbaj #3

Ma a 90-es évek egyik legfontosabb thrash albumának, a Sepultura Chaos A.D. című lemezének Slave New World dalával foglalkozunk. Egy legendás thrash csapat és napjaink egyik legmeghatározóbb metalcore/thrash-metal bandája csap össze!

1993-ban a Sepultura minden idők egyik legjobb albumát tette le az asztalra Chaos A.D. címmel. A kislemezként is kiadott Slave New World című dal írásában a most már ex-Biohazard énekes Evan Seinfeld is segédkezett.

Napjaink egyik legsikeresebb metal csapata, a Trivium 2010-ben dolgozta fel a dalt. A szám az idén augusztus 9-én megjelenő In Waves című lemezük bónusz dalaként is meghallgatható.

Tovább a győztesért!

Tovább»

Párbaj #2

Mai párbajunkban két, teljesen eltérő stílusú zenekar csap össze. A szám címe pedig a híres System Of A Down ballada Aerials!

Ha azt mondom, System Of A Down, valószínűleg minden metálosnak eszébe jut az a négy őrült örmény fiatalember, akik elkészítették 2001 egyik legjobb albumát, a Toxicity-t. A lemez hatalmasat robbant, bár olyan szerzeményekkel - mint a Prison Song, Chop Suey!, Toxicity vagy az Aerials - nem is csoda. Stílusuk beskatulyázhatatlan: hol zúzós, hol dallamos, közelkeleti ízekkel fűszerezett hard-rock/heavy metal. A következő albumban egyértelműen lágyabb oldalukat mutatják!

Az idei év egyik korai termése az Amon Amarth nyolcadik albuma, a Surtur Rising. A svéd melodeath, vagy akinek jobban tetszik, viking-metal (bár ezt ők tagadják) csapat a Surtur Rising iTunes-os kiadás bónusz dalaként dolgozta fel a SOAD slágerét.

Kattints a Továbbra a győztesért!

Tovább»

Az új rovat!

Már korábban ígértem egy új rovatot. Most meg is kapjátok, a neve Párbaj! A lényege az, hogy egy eredeti és egy másik banda által véghez vitt feldolgozást mérünk össze, ti meg eldönthetitek, melyik a nyerő! Legelső alanyunk legyen mondjuk a méltán híres Hallowed Be Thy Name című Iron Maiden sláger!

A szám eredetijét a heavy-metal legenda Iron Maiden kézítette el még 1982-ben, és a harmadik, The Number Of The Beast című albumukon jelent meg.

2007-et írunk, mikor a mai idők egyik legismertebb metal csapata, a Machine Head a hatodik, The Blackening című lemezének bónuszaként megjelentette a feldolgozást. Íme!


Kattints a Továbbra, ha kíváncsi vagy, szerintem melyik a nyerő!
Tovább»