METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Nem hivatalos Limp Bizkit klipek!

Mint a legtöbb Limp Bizkit fan tudja, a csapat legnagyobb, globális rajongói oldala a The Armpit. Szerkesztőjének, Marcelo Túlio-nak hatalmas munkája van az oldalban és elkészítette az idén megjelent Gold Cobra két dalának nem hivatalos klipjét is!

A Why Try videója még az album megjelenése előtt debütált.

Pár napja pedig elkészült a legújabb videó a Bring It Back-re, melyet a dél-amerikai koncertekből vágott össze Marcelo!

Mindkettő profi munka, hivatalos klipként is helytállnának, de a következő HIVATALOS videó nagy valószínűséggel a Shotgun című dalra készül! Türelemmel várjuk!

Chimaira - Előzetesek

Az ohio-i groove metal-ban utazó Chimaira hatodik, The Age Of Hell névre keresztelt albuma augusztus 16-án lát napvilágot az E1 Music gondozásában. Már több hivatalos kedvcsináló is megjelent, íme!

Itt pedig egy összefoglaló, melyben részleteket hallhatsz az új dalokból!További infókat, és 2 teljesen új dalt itt találsz!


Jon Lord a zene doktora!

Az ex-Deep Purple és ex-Whitesnake billentyűs Jonathan Douglas Lord megkapta a tiszteletbeli doktori címet szülővárosának egyetemétől, a Leicester University-től azzal az indokkal, hogy "Jon Lord a brit zenei élet egyik legszerteágazóbb és legtehetségesebb művésze. Képességei ma is vitathatatlanok." Így az Iron Maiden frontemberének, Bruce Dickinonnak ajándékozott tiszteletbeli címmel már a heavy-metal pionír Deep Purple billentyűse is büszkélkedhet.

Death Angel - Előzetes a DVD-hez

A legendás bay area-i thrasher Death Angel jövő év tavaszán egy új DVD-t jelentet meg A Thrashumentary címmel. Zenekari történetekkel megtűzdelt koncertfelvételek kapnak helyet majd az anyagon. A DVD rendezője Tommy Jones volt, a keverést pedig Chris Clancy végezte. Itt most megtekinthetsz egy majd' 13 perces előzetest az anyagról!

Új All Shall Perish klip!

A kaliforniai deathcore-ban utazó All Shall Perish negyedik lemeze ma jelent meg Amerikában és 29-én fog Európában. Az This Is Where It Ends címre keresztelt album legelső klipjét a There Is Nothing Left c. számra készítették el.

A fiúk korábban már közzétettek egy "a kulisszák mögött" videót is, amint a klipet forgatták.

A korábban megosztott lemez infókért katt ide!

Vader - Előzetes az új lemezhez

Mint már tudjuk, a lengyel deatm-metal legenda Vader augusztus 12-én jelenteti meg kilencedik stúdióalbumát. Most itt egy kis előzetes hozzá (bár java részében Piotr Wiwczarek, a frontember beszél).

Röpke 40 perces Ektomorf kisfilm!

Itt egy negyven perces kisfilm, az Ektomorf pár múltheti bulijáról. A felvételeket Zoli, valamint a gitártechnikusuk, Jani készítette a mobiltelefonjával. Felléptek a Rock Harz-on Németországban, a Hegyalján itt nálunk, valamint a csehországi Masters Of Rock-on. A videót itt megtekintheted!

http://nuskull.hu/wp-content/uploads/2011/07/074.jpg

Az Ektomorf egyébként fellép a Sziget Fesztiválon is augusztus 13-án a Rock/Metal színpadon, szeptemberben pedig 3 brazil és egy argentin koncerten zenélnek.

Life Of Agony - "Az is lehet, hogy feloszlunk"

A múlt héten Keith "Mina" Caputo rendesen felkavarta az állóvizet a Life Of Agony körül. Nővé válásáról szóló interjúk, képek özönlötték el az internetet. Most azonban másról van szó: végleg befejeződik a Life Of Agony története?

http://www.metal-experience.com/images/festivals/2011/Zwarte%20Cross/Day%203/LifeOfAgony17072011-35.jpg

Július 17-én a csapat a hollandiai Zwarte Cross fesztiválon játszott, ez volt az európai miniturné zárókoncertje, és határozatlan ideig az utolsó Life Of Agony koncert is. Keith így fejtette ki véleményét a témával kapcsolatban: "Tisztában vagyunk azzal, hogy a Life Of Agony egy különösen nosztalgikus csapattá változott, és a zene, ami nem szokott elavulni, a mi szemünkben mégis elavult, ahogy az egész szituáció is. Ez nosztalgia, és a továbbiakban már nem akarunk előnyt kovácsolni a nosztalgiából, és nem akajuk kihasználni a rajongókat sem. Erre az évre ez a három bulink van, és valószínűleg jó sokáig ezek lesznek az utolsó koncertjeink. Valójában az is lehet, hogy feloszlunk, mert amit közösen meg kellett tennünk, azt érzésünk szerint meg is tettük. Nagyon őszinte emberek vagyunk, imádjuk egymást, de nem jövünk ki jól, már nem tudjuk egymást felpörgetni a stúdióban. Együtt rohantunk bele egy téglafalba, és az nem menő. Szóval, minden bizonnyal nem lesz több Life Of Agony album vagy nóta... Úgyhogy jobb, ha mindenki elkezd hozzászokni a Broken Valley-hez, mert minden valószínűség szerint ez az utolsó anyag, amit a bandától hallani lehet."

Death-metal tehetségkutató!

Az idén elsőként megrendezésre kerülő Death Metal Allstars nevű tehetségkutatón 5 versenyző méri össze tudását (és torkát)! Persze csak itt, a Metalworld-ön... Állatok előadásában!

1. Versenyző: A kakas

2. Versenyző: A majmok

3 .Versenyző: A macska

4. Versenyző: A kutya

5. Versenyző: A papagáj

És a nyertest megtudhatjátok ha a Tovább-ra kattintotok!
Tovább»

Mastodon - Egy kis kedvcsináló

Íme itt egy kis előzetes a Mastodon október 11-én megjelenő ötödik lemezéhez, melynek címe The Hunter. A korongot a Reprise Records adja ki. A felvételek az atlantai Doppler Studios-ban zajlottak Mike Elizondo producer felügyelete alatt.

Az AJ Fosik által készített borító így néz ki:

Az album címével Brent Hinds (énekes/gitáros) testvérének tisztelegek, aki vadászat közben hunyt el a lemeze felvételei alatt.