METALWORLD...

... avagy minden ami fém.

A blogról...

... csak annyit, hogy metál híreket, képeket, videókat és egyebeket megosztani azokkal, akiket ez érdekel. Nincs különösebb célom a bloggal, kedvtelésből csinálom.

Címkefelhő

Four Year Strong - Új dal!

A Massachusetts-i hardcore-punk Four Year Strong negyedik stúdióalbuma október 11-én jelenik meg In Some Way, Shape Or Form címmel. A lemezt a Decaydance/Motown Records adja ki és egy vadiúj dalt most meg is hallgathatsz a csapattól!

Primus - Új dal!

A kalifornia-i funk rock-os Primus 12 év után új stúdióalbumot ad ki szeptember 12-én. A Green Naugahyde névre keresztelt album 13 számot tartalmaz. A lemezen mutatkozik be a tavaly csatlakozott Jay Lane dobos is. A borító így néz ki!

http://csakbennhajogerendazatto.freeblog.hu/files/2011/08/Primus%20-%20Green%20Naugahyde.jpg

A tracklist a következő:

1. Prelude to a Crawl
2. Hennepin Crawler
3. Last Salmon Man
4. Eternal Consumption Engine
5. Tragedy's a' Comin'
6. Eyes of the Squirrel
7. Jilly's on Smack
8. Lee Van Cleef
9. Moron TV
10. Green Ranger
11. HOINFODAMAN
12. Extinction Burst
13. Salmon Men

A lemez ötödik tételét, a Tragedy's A' Comin'-t már te is meghallgathatod!

A csapat basszere, Les Claypool, aki egyébként a produceri teendőket is ellátta, így niylatkozott a dalról: "A szövegében a végső bukásra fókuszálok, vagy legalábbis arra az elképzelésre, hogy jön egy nagy eső, és emiatt elég rendesen elázom majd. Ki mondta, hogy a lemmingek nem táncolhatnak, mielőtt levetik magukat a szikláról?"

 

Red Hot Chili Peppers - Itt a klip!

 

Dead By Sunrise - Crawl Back In

Egy kis post-grunge a Linkin Park-os Chester Bennington side-project-jétől!

Attila - Itt a klip!

Az atlantai metalcore-ban utazó Attila augusztus 16-án jelentette meg második lemezét Outlawed címmel. A 10 dalt tartalmazó kiadvány hatodik tételére, az általam már előzőleg is megosztott Smokeout című dalra készült el a legújabb klipjük, íme!

Dream Theater - Újabb dalrészlet!

Mint már tudjuk, a progresszív metal királyának számító Dream Theater szeptember 13-án adja ki tizenegyedik albumát, melynek különlegessége, hogy már nem Mike Portnoy püföli rajta a bőröket, hanem az áprilisban csatlakozott Mike Mangini. Egy teljes dal és egy dalrészlet után itt egy újabb kis részlet az albumot záró, Beneath the Surface című tételből!

Kattints ide, ha érdekel Portnoy véleménye az új Dream Theater-ről!

Új The Devil Wears Prada dal!

Mint tudjuk, az ohao-i keresztény metalcore csapat negyedik albuma szeptember 13-án érkezik Dead Throne címmel. Az Adam Dutkiewicz által producerelt albumot a Ferret fogja kiadni. A fiúk az eddigi legkomplexebb, legérzelmesebb albumot ígérik szeptemberre, melynek borítója így néz ki!

http://www.rockness.eu/images/hirek/6/5434_l.jpg

Az elsőként közétett dal június 15-én látott napvilágot, amiről én is beszámoltam itt! A lemez ötödik tétele, a R.I.T. pedig csak pár napja debütált a Full Metal Jackie című rádióműsorban, így a dal minősége sem valami jó, mivel az egyik hallgató rögzítette a rádióból.

Új Bloody Roots klip!

Magyarország talán leghíresebb thrash-metal csapatának, a Moby Dick-nek az énekese, Schmiedl "Smici" Tamás legújabb projektje a - nem túl szerencsés - Bloody Roots nevet viseli. Smicihez csatlakozik fia, Schmiedl Balázs (gitárosi poszton, Horváth Tamás basszusgitározik, Budai Béla pedig a bőröket püföli. Isten Kezében névre keresztelt debüt albumuk 2010-ben jelent meg és többek között olyan vendégek szerepeltek a korongon, mint Farkas Zotya az Ektomorf-ból, Füleki Sándor a Wall Of Sleep-ből, vagy éppen a Nevermore-t kisegítő Vörös Attila. "Örömmel jelentjük be, hogy hosszú várakozás után megszületett az első klipünk, amit a Haragvó istenek dalra forgattunk!" A klipet a csapat saját műhelyében, az MD Stúdióban forgatták.

 

Nem hivatalos Limp Bizkit klipek!

Mint a legtöbb Limp Bizkit fan tudja, a csapat legnagyobb, globális rajongói oldala a The Armpit. Szerkesztőjének, Marcelo Túlio-nak hatalmas munkája van az oldalban és elkészítette az idén megjelent Gold Cobra két dalának nem hivatalos klipjét is!

A Why Try videója még az album megjelenése előtt debütált.

Pár napja pedig elkészült a legújabb videó a Bring It Back-re, melyet a dél-amerikai koncertekből vágott össze Marcelo!

Mindkettő profi munka, hivatalos klipként is helytállnának, de a következő HIVATALOS videó nagy valószínűséggel a Shotgun című dalra készül! Türelemmel várjuk!

Hallgass bele az új Sebastian Bach albumba!

A legendás Skid Row ex-énekese, Sebastian Bach idén új szólóalbummal jelentkezik, számszerint a negyedikkel. A szeptember 27-én megjelenő lemez a Kicking & Screaming címet kapta és a Frontiers Records fogja kiadni. Most az album összes dalába belehalgathatsz, ha ide kattintasz! A címadó dalra készült klip pedig már megtekinthető!

Az albumról már írtam korábban is itt és itt!